ANTE CIZMIC/CROPIX
TEMELJI ZA EGIPAT

‘Tek kad se svi skupimo vidjet ćemo koliko smo dobri!: Povratnik u reprezentaciju uoči SP-a

Iskusno desno krilo na kraju prvog dijela priprema u Poreču
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 02. siječanj 2021. 09:21

Zlatko Horvat se vratio u reprezentaciju. Nije ga bilo na zadnjoj akciji protiv Mađara, jer je od izbornika Červara zatražio i dobio pravo na stanku, a kako je na početku sezone Zagreb zamijenio Skopljem nekako se izmaknuo iz vidokruga. Da fali Zagrebu, to uopće nije dvojbeno. No, dobro je, u Skoplju je dobio ono što je tražio i želio. Obitelj se snašla. Metalurg ne nosi preveliki pritisak na leđima, što njemu koji je već u ozbiljnim godinama može samo dobro doći.

Pa, kako je u Poreču ovih dana?
- Dobro i čudno, radi se, atmosfera tradicionalno dobra, iako malo čudna jer zbog ovih epidemioloških razloga svi smo po sobama, nema većeg druženja, stalna su testiranja. Tako je kako je, navikli smo već na sve. Dobro se radi, trenira, paše nam.

Korona vas promašuje zasad?
- Mene da, zasad je sve OK. Testiramo se stalno, svi smo svjesni situacije. Na neki način tako će nam biti i u Egiptu, jer po svemu ovo će biti jedno posebno prvenstvo. U izolaciji, nije lako, ali naviknut ćemo se, neće to biti problem.

Kafić više ne radi

Kako uigravanje bez glavnih igrača iz Njemačke, Poljske i Francuske?
- Pa dobro, sigurno da nije isto kao kada smo svi na okupu, ali svi igrači koji su ovdje polako ulaze u taj krug reprezentacije, prihvaćaju pravila. Uostalom, svi oni imaju kvalitetu i zato su tu. Tako da po tom pitanju treninzi su OK. Rekao bih i vrlo dobri. Mislim da imamo dobar tim, samo da nas posluži zdravlje.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Kako ide Zlatku Horvatu ove sezone?
- Pa, dobro, moram reći. Zdrav sam, svjež, ne muči me ništa. Imam dobar status i minutažu u Metalurgu. Igram i krilo i vanjskog.

Metalurg ne briljirala baš?
- Puno je bilo izolacija, mislim četiri ili pet, a to razbija ritam. Te izolacije su nam odnijele dva mjeseca treninga, pa nema utakmica… Drugo u domaćem prvenstvu mogu igrati maksimalno tri stranca, a to znači da praktično radimo s dvije momčadi, jednom za Europu i jednom za domaću ligu. Bilo je problema, ali mislim da smo s osvojenim bodom protiv Fiversa pokazali i sebi i protivnicima da smo dobra momčad i da će to kako sezona bude išla dalje biti sve bolje.

Radi li kafić “Kod Malog i manjeg”?
- Ne radi zbog posebnih mjera i epidemioloških razloga, snalazimo se kako možemo. Nije to najgore na svijetu. Ovaj potres je strava…

Skupina je za respekt

Kako vam se čini stanje pred Egipat?
- Uobičajeno pred velika natjecanja. Teško je procijeniti situaciju dok se svi ne skupimo, dok ne vidimo tko može, a tko ne. Kada to budemo mogli, moći ćemo biti konkretniji. Naravno da smo mi uvijek optimisti, da ćemo ići po najbolje, samo da nas posluži zdravlje koje je u ovom trenutku ključ svega.

Možda dvije riječi o protivnicima?
- Skupina je za respekt, ne treba je podcjenjivati ni u kom slučaju, jer svi rade i napreduju. Japan se priprema za domaćinstvo OI, Angola je bila na prošlom SP i pokazala da zna igrati rukomet, a o Kataru ne treba trošiti, to je reprezentacija koja je posljednjih 5-6 godina konkurentna vrhu. Mi moramo gledati sebe, graditi svoj put - zaključio je Horvat.

Linker
20. travanj 2024 04:56