SRDJAN VRANCIC/CROPIX
STIGLA POTVRDA

Teška situacija u Podravci: Šest zaraženih koronom, odgođeno gostovanje u Moskvi, odlazi Saračević?

‘Nemam komentara na priče i nagađanja. Situacija nije dobra, u krizi smo‘, kaže direktorica Mihoci.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 22. listopad 2020. 18:18

Utakmica protiv CSKA u Moskvi mogla je biti posljednja u kojoj će Podravku Vegetu voditi Zlatko Saračević. Koprivničkim su se kuloarima širile razne priče nakon što su iz kluba poručili kako su nakon Rusije mogući i 'radikalni potezi', vladalo je uvjerenje da je proslavljenom hrvatskom olimpijcu već 'presuđeno', te da se samo čeka da se odigra ta utakmica u kojoj Koprivničanke vjerojatno čeka novi poraz u Ligi prvakinja.


- Nemam komentara na priče i nagađanja. Situacija nije dobra, u krizi smo, pokazala je to i prvenstvena utakmica s Dugim Selom. Nadamo se da ćemo uspjeti izaći iz te krize – rekla je direktorica kluba Vlatka Mihoci.


Širi se priča i da je Saračević dao ostavku, no ta informacija nije točna. Kakav je status trenera u ovom trenutku?
- Saračević je i dalje naš trener i vodit će ekipu na gostovanju u Moskvi. U ponedjeljak ćemo održati sjednicu Nadzornog odbora na kojoj ćemo iznijeti rezime dosad učinjenog te poduzeti daljnje korake – najavila je Mihoci tijekom dana.


Međutim, u popodnevnim satima iz kluba je potvrđeno da je na posljednjem testiranju šest igračica bilo pozitivno na Covid-19. Niti jedna nema simptome.


Jučerašnji popodnevni trening je prekinut. Na njemu se nisu ni pojavile pozitivne igračice, a ostale su zajedno sa članovima stručnog stožera poslane svojim kućama. Sukladno dosadašnjoj praksi EHF-a, Podravkino gostovanje kod CSKA u Moskvi bit će odgođeno do daljnjeg.


Teško je reći hoće li novonastala situacija eventualno odgoditi raspravu i neke radikalne odluke Nadzornog odbora kluba. Uglavnom, najviše je sporova oko dometa aktualne ekipe. Dok jedni smatraju kako je ona najmanje na razini prošlosezonske, drugi upozoravaju kako nisu dovedene odgovarajuće zamjene za lijevu vanjsku Stanko i pivotkinju Debelić, vrhunske igračice koje su igrale u oba pravca. Ciljevi su bez obzira na to postavljeni visoko, pa mogućnost promjene na klupi ne treba isključiti, iako bi korona u ovom slučaju možda i mogla utjecati na daljnje poteze klupske vrhuške... (gčm)

Linker
20. travanj 2024 06:18