Težak posao čeka Našičane u uzvratu - Severec i Pribetić protiv obrane Poljaka

 RK NAŠICE
REPRIZA PROŠLE SEZONE

Trener Našićana sasvim iskreno: ‘Stvarno sam jako razočaran nakon svega, ali najbitnije je da smo živi...‘

Nexe je u prvoj utakmici 2. pretkola Europske lige izgubio 6 razlike od poljskog Azoty-Pulawya
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 28. rujan 2022. 20:04

Nije dobro, ali je dobro kako je moglo biti. Otprilike je to zaključak s kojim su rukometaši Nexea mogli napustiti Poljsku nakon prve utakmice 2. pretkola Europske lige. Azoty-Pulawy nakon prvih 60 minuta ima kapital od 6 golova (32:26), što je puno, ali kad se ima na umu da je poljska momčad manje od tri minute prije kraja još uvijek imala +9 (32:23) onda je jasan drugi dio prve rečenice.

Našičani su odigrali lošu utakmicu u Poljskoj. Naravno da dio kredita za to uvijek ide suparniku, a Poljaci su dobra momčad, ali igrači Branka Tamšea razloge za ono što im se dogodilo ponajprije moraju potražiti u sebi.

"Stvarno smo u svim elementima igre odigrali ispod naše razine i onoga što smo dogovarali, a Azoty je sve iskoristio - domaći teren, svoju kvalitetu i prije svega pogreške koje smo radili. Pogreške na koje nas nisu oni prisilili, nego smo im sami davali poklon-bonove. Stvarno sam razočaran zbog toga", reći će Tamše.

Radovanović izvukao

Zanimljivo, Nexe je i lani bio na potpuno istom zaostatku nakon prve utakmice 2. pretkola, samo što je tada doma morao “ganjati” -6 protiv danskog predstavnika Silkeborga. I uspjeli su, “kroz ušicu igle”, na temelju gola više postignutog u gostima. U Našicama je susret završio istim rezultatom s kojim je sad završila utakmica u Poljskoj (u Danskoj je bilo 33:27). Upravo je izbacivanje Danaca bio ogroman pozitivan impuls za slavonski klub koji je na kraju otišao sve do Final Foura Europske lige.

"Najbitnije je da smo živi, ali u uzvratu ćemo morati biti na maksimumu u svemu da bismo prošli. Morat ćemo iskoristiti svaku šansu, disati jedan za drugoga... Znamo da će biti jako teško, Azoty je pokazao ono što sam stalno govorio, da ima kvalitetu, da ima silinu, da mogu istrčati kontru", dodaje Tamše.

Čovjek koji je najzaslužniji što su Našičani na kraju dobili šansu izvući se iz puno “debljeg” i teže nadoknadivog poraza je golman Mihailo Radovanović. Njegove tri obrane u završnici od čega je bio i jedan sedmerac otvorile su priliku. Kević je smanjio na -8, Melić iz sedmerca na -7, a onaj posljednji gol, za -6, utrpao je Moslavac samo šest sekundi prije kraja.

"Oni su igrali ono što smo mi trebali igrati i nažalost rezultat je takav kakav jest. Moglo je to i dosta lošije završiti, ali skupili smo se opet nekako u završnici, smanjili, a nije isto je li 10 ili šest razlike. Mislim da u Našicama imamo “drugo poluvrijeme” i veliku šansu pokazati da smo pravi", kaže Radovanović koji je susret završio s 10 obrana.

Ostalo je puno rezerve

Poljaci su prvi dvoboj protiv Našičana dočekali nakon dva poraza u domaćoj Superligi (od Gwardije doma 32:33 i Gdanjska u gostima 25:30), nakon četiri kola imaju polovičan učinak (2-2) i trenutačno su osmi. Možda je to malo opustilo igrače Nexea, ali sasvim sigurno neće biti nimalo opušteni u uzvratu.

"Oni su odlična momčad. Trenutačno su u sredini tablice u poljskom prvenstvu i nisu pokazivali neku formu, ali oni imaju izvrsne igrače i sigurno su jedan od boljih klubova u ovom natjecanju", smatra Radovanović.

Za razliku od Našičana koji su lani oduševili plasmanom na Final Four, Azoty je zastao baš u drugom pretkolu. U ova susreta bolji od njih bio je njemački Füchse (32:24 i 33:29), a prije toga su u prvom kolu uvjerljivo izbacili Sesvete (29:21 i 37:25).

Posao koji čeka Našičane 4. listopada u njihovoj dvorani neće biti nimalo lagan, ali pokazali su lani da znaju reagirati na najbolji način u takvim situacijama i sad se moraju potruditi za kompletnu reprizu.

"Mi imamo puno, puno rezervi i napravit ću sve da te rezerve izvučem iz igrača", zaključuje Tamše.

Rezultati prvih utakmica 2. pretkola

Chambery - Fejér 29:25

Sävehof - Montpellier 24:24

Azoty-Puławy - Nexe 32:26

Göppingen - Lemgo 28:24

Alpla - Butel 26:21

Kristianstad - Aarhus 31:32

Steaua - FTC 33:31

Beleneses - Águas 20:23

Bidasoa - Holkstad30:27

Benidorm - Amicitia 34:24

Sporting - Silkeborg 31:22

Kwidzyn - Flensburg 25:39

Linker
25. travanj 2024 15:12