Jakov Prkic / Cropix / CROPIX
ČUDAN SPLET OKOLNOSTI

TURNIR S TRADICIJOM OTPADA ZBOG 'BIZARNOG' RAZLOGA Croatia Cup upitan jer rukometašice ne žele biti na televiziji?!

Piše: Kristina LeovacObjavljeno: 03. listopad 2016. 21:13

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija okupila se na pretposljednjem ciklusu priprema uoči Europskog prvenstva, koje ih u prosincu čeka u Švedskoj. Nakratko se društvo skupilo u kišnom Zagrebu otkud su otišli u jednako kišni Ivanić-Grad.

- Nadam se da će pripreme biti puno vedrije, nego što su počele - kaže jučer izbornik Goran Mrđen, koji je pozvao 20 igračica.

Uigravanje za EP

- Danas će nam se priključiti “Mađarice” Bašić, Mičijević i Franković, Penezić i Čović iz Vardara te Marić, koja je jučer imala utakmicu s Lubinom.

Hrvatska je imala čak tri poziva za jake turnire po Europi, no, HRS je u dogovoru s Mrđenom odbio sve tri ponude i odabrao da će u petak, 7. listopada (17.30) u Ivanić-Gradu i dan kasnije u Grazu (16.00) odigrati dvije utakmice s rukometašicama Austrije.

- Imali smo pozive iz Nizozemske, Češke i Španjolske. Ne znam je li naša odluka dobra, ali smatram da je pametnije ovaj tjedan iskoristiti na treninge, posložiti neke stvari, postaviti igru za EP, posebno polukontre. Zato smo i pozvali 4 pivota, da posložimo igru kada su u terenu dva pivota. Nisam htio da igračice koje igraju vani dođu u Hrvatsku na jedan i pol trening i onda da opet moraju putovati. Da, igrale bi s jačima, ali ne bi trenirale. Zemlje iz okruženja su već imale dogovorene pripreme i na kraju nam je ostala Austrija.

Mrđenu to nije loša opcija.

- Austrija nije u ovom trenutku reprezentacija koja je top, ali baš zato će nam poslužiti da probamo neke stvari i da damo prostor svim igračicama.

Novo okupljanje djevojaka bit će sredinom studenoga kada će u dvotjednim pripremama finiširati formu za EP i jaku skupinu D s Norveškom, Rusijom i Rumunjskom.

- Nekako tradicionalno u to vrijeme imamo Croatia Cup, ali nisam siguran da će se on ovaj put održati. Naime, neke zemlje s kojima smo se dogovarali, odbile su nastupiti na turniru jer bi on bio na televiziji.

Očito ne žele odavati “tajne” igre prije EP-a.

- Svejedno bismo trebali odigrati dvije utakmice s Crnom Gorom. Ma, ta ideja “skrivanja” zbog TV-a čak mi se ne čini lošom. Možda će i nama odgovarati da se ne pokazujemo nego da budemo iznenađenje u jakoj skupini koja nas čeka u Švedskoj - poručio je Mrđen.

Linker
28. travanj 2024 16:08