RONALD GORSIC Cropix
STRUČNI KOMENTATORI

TV momčad prepuna velikih imena čeka SP: ‘Bit će uzbudljivo, ni ne znam koja je naša udarna postava...‘

‘Imamo se čemu nadati, imamo kvalitetne igrače, imamo širinu, ali imamo i određenih upitnika...‘
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 10. siječanj 2023. 15:07

RTL je predstavio novinarsku ekipu koja će nas voditi kroz predstojeće Svjetsko rukometno prvenstvo. Iz švedskog Jönköpinga utakmice će prenositi Filip Brkić i Nikša Kaleb, te reporteri Ines Goda Forjan i Goran Latković, koji će ondje pratiti sve zanimljivosti, novosti i navijačke priče te donositi prve izjave i dojmove izbornika i igrača prije i nakon susreta. Studijska emisija ‘Vrijeme je za rukomet’ ponovno će ugostiti već uhodane stručne komentatore Petra Metličića, Gorana Šprema i Dragu Vukovića koji će, zajedno s voditeljima Markom Vargekom i Ivonom Hemen, komentirati i analizirati igru Kauboja.

- Prva utakmica protiv Egipta je definitivno ključna, ona bi nam u mnogome mogla usmjeriti prvenstvo. U skupini još igramo protiv SAD-a i Maroka, to su dvije utakmice u kojima ne bismo smjeli imati problema. Zato je Egipat ključ, jer je najjači suparnik, ali i zato što je teško reći gdje je Hrvatska u ovom trenutku. Ta prva utakmica će nam puno toga pokazati - kazao nam je Drago Vuković.

Zašto je sada teško reći gdje je Hrvatska?

- Zato što je puno novih igrača, ne znamo kako će odgovoriti zahtjevima reprezentacije. Iskreno, ni ja u ovom trenutku ni približno ne znam kako bi mogla izgledati naša udarna sedmorka. Ne znamo hoće li izbornik kombinirati Cindrića i Duvnjaka, ili će na lijevom vanjskom odmah dati priliku Šarcu i Srni. S Cindrićem i Karačićem moramo mijenjati igrača u obrani. Pitanje je tko će biti pivot u napadu, hoće li Musa igrati i napad i obranu, jer ako ne igra Musa onda ćemo možda morati mijenjati i dva igrača u obrani. Vidim da Horvat inzistira na brzoj igri, što znači da ne bi trebale biti dvije izmjene napad - obrana.

Jesu li Šarac i Srna spremni podnijeti takav teret?

- Mislim da jesu i meni bi oni igrali na lijevom vanjskom, ali to je samo moje mišljenje. Ti dečki zaslužuju pravu priliku i ovo bi prvenstvo moglo biti veliki izazov za njih, baš se tome veselim. Oni su na koncu naša budućnost, šteta što nema i Jaganjca koji je ozlijeđen.

image

Ivona Hemen, Nikša Kaleb i Ines Goda Forjan

RONALD GORSIC Cropix

Kažete da ni vi ne znate našu sedmorku. Koliko je to zabrinjavajuća spoznaja?

- Ne dvojim da izbornik Hrvoje Horvat i njegov asistent Ivano Balić imaju viziju kako krenuti. Oni znaju sve o svakom igraču i sigurno su pripremili nekakav plan A i plan B. Posebno me intrigira pitanje obrane, hoćemo li igrati 6-0 ili 5-1. Znamo da mnogim reprezentacijama ne leži naša 5-1 obrana, posebno s Duvnjakom na prednjem. Pitanje je samo koliko Duvnjak može izdržati na tom prednjem, jer opet je naporna sezona iza njega. Baš smo Pero (Metličić) i ja pričali o tome da malo tko u svijetu ima opciju s dvije obrane, da ih većina igra samo 6-0 i to je naša prednost.

Kako vidite kompletan turnir?

- Skandinavci su uvijek jaki i opasni, Island je jako dobar, Francuska je uvijek kandidat za medalju, a i Španjolsku nikad ne smiješ otpisati. Nisam rekao ništa novo, ne vidim prostor za reprezentacije iz drugog plana. SP donosi određeni broj lakših utakmica, ali i manje prostora za popravke. Mi ako dobijemo Egipat - u što svi istinski vjerujemo - praktički si širom otvaramo vrata četvrtfinala. Ako, pak, kiksamo, morat ćemo u drugom krugu dobiti Dansku. Tako to za sada izgleda na papiru. Idemo vidjeti što će turnir donijeti, imamo se čemu nadati, imamo kvalitetne igrače, imamo širinu, ali imamo i određenih upitnika za koje će samo turnir donijeti adekvatne odgovore.

Linker
09. svibanj 2024 21:32