VLADO KOS Cropix
RIJEČ TRENERA

Tvorac hrvatskog čuda nakon poraza: ‘Veseli me što nismo pognuli glave, nego smo grizli do kraja‘

‘Mislim da smo mi napravili jako velik posao, a i u nedjelju ćemo dati sve od sebe jer ipak želimo biti treći‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 28. svibanj 2022. 18:55

Rukometaši našičkog Nexea izgubili su u polufinalu završnog turnira Europske lige u Lisabonu od njemačkog Magdaburga s 29-34 (13-18). Hrvatski doprvak očekivano je doživio poraz u polufinalu EL-a, te će u nedjelju u 16.30 sati igrati za treće mjesto s poraženim iz dvoboja Benfice i Wisle Plock.

Superjaki Magdeburg aktualni je prvak EHF Europske lige i vodeća momčad Bundeslige, najjače lige svijeta, s 29 pobjeda i samo dva poraza, te je Nexe imao minimalne šanse za iznenađenje.

Ipak, Našičani su pružili sjajan otpor i nakon što su Nijemci vodili s po 6 razlike, u 40. minuti razlika je bila svega dva gola (19-21). Ipak, njemačka momčad je bez ikakve dramatike privela susret kraju za konačnih i za Našičane pristojnih pet razlike.

Branko Tamše čestitao je Magdeburgu, ali je žalio za propuštenom prilikom.

- Rekao sam dečkima da ćemo vidjeti kakvu smo šansu propustili kad pogledamo snimku. Magdeburg je sigurno bio favorit na papiru, tijekom same utakmice je puno toga i pokazivao na terenu, ali mi smo napravili previše tehničkih pogrešaka, a promašili smo i previše čistih šuteva da bi ih mogli iznenaditi – kazao je trener Nexea.

Otkrio je da je u poluvremenu malo podigao glas.

- Probudio sam neke igrače koji su puno bolje reagirali u nastavku. Stizali smo ih, doveli do toga da su morali uzeti time-out, no kad smo opet promijenili neke igrače, primili smo dva-tri gola, i onda je jako teško loviti Magdeburg kad ima pet ili šest razlike. Oni su aktualni svjetski prvaci, vjerojatno će biti prvaci Njemačke, a bit ću iznenađen ako ne uzmu i Europsku ligu. Mene veseli što nismo pognuli glave i predali se, nego smo grizli do kraja. Kvaliteta i one pogreške koje smo napravili su presudile.

Kako pripremiti momčad za sljedeću utakmicu?

- Tko izgubi u drugom polufinalu, bit će jako razočaran. Mislim da smo mi napravili jako velik posao, a i u nedjelju ćemo dati sve od sebe jer ipak želimo biti treći.

Janko Kević odigrao je jako dobru utakmicu, zabio i šest golova.

- Čestitam Magdeburgu. U prvom poluvremenu imali smo previše pogrešaka i promašenih šuteva, to je bio problem jer je bilo teško zadržati priključak. U nastavku smo pokazali da možemo igrati s njima, ali to nije bilo dovoljno.

Trener Magdeburga Bennet Wiegert istaknuo je da je sretan i ponosan.

- Bila je jako teška utakmice. Nexe se borilo cijelo vrijeme, ali mi smo imali veću širinu, igrači s klupe donijeli su novu energiju i mislim da je to presudilo.

Igrač utakmice Matthias Musche je komplimentirao Gromovima.

- Obrana ovaj put nije bila ključna, nesretni smo kako smo je odigrali. Željeli smo u finale, to smo i ostvarili, ali čestitam Nexeu, odigrali su jako dobru sezonu doma i u Europi, a mi smo u svakoj od tri utakmice morali biti na sto posto da bi ih dobili.

Linker
24. travanj 2024 01:07