Paolo Kraljević dao je jedan gol
 SRDJAN VRANCIC/CROPIX
NAJGORE IZDANJE

U desetom nastupu u Ligi prvaka PPD Zagreb doživio deseti poraz i to sa deset razlike doma od Francuza

Jako su loše izgledali zagrebaši. Ako je ono protiv Barce bilo najbolje izdanje, ovo je bilo najgore
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 14. veljača 2021. 19:46

PPD Zagreb – Nantes 24:34 (8:12)

ZAGREB SD Sutinska Vrela. Bez gledatelja. Suci: Pavičević i Ražnatović (Crna Gora)

PPD ZAGREB: Ašanin (1), Jandrić (5); Vistorop, Mrakovčić, Mandić, Klarica 2, Burić 6, Obradović 4, Stojnić, Kraljević 1, Laljek 2, Matanović 1, Ravnić 2 (1), Hrstić 3, Leimeter 1, Grahovac. Trener Vlado Šola.

NANTES: Dumoulin (12+1), Nielsen; Demartin 6, Briet 2, Ovniček 4, Milić 1, Rivera 4 (3), Cavalcati 2, Pehmalbec 5, Figueras 3, Feliho, Minne 2, Lazarov 3, Gurbindo 1, Balaguer 1, Monar. Trener Alberto Entrrerios

SEDMERCI: PPD Zagreb 2 (1), Nantes 3 (3), ISKLJUČENJA: PPD Zagreb 14 minuta (Grahovac 3, 8, Leimeter 20, 37, Matanović 23, Hrstić 43, 46), Nantes 4 minute (Briet 24, Cavalcanti 35), IGRAČ UTAKMICE Dragan Pehmalbec

-----------------------------------------------------------------

Zagreb je i nakon deset kola bez boda u Ligi prvaka. Ništa neočekivano, jer optimizam nakon posljednjih dobrih utakmica bio je ipak malo prenapumpan. Ova momčad nema kapaciteta za ozbiljne stvari u Ligi prvaka, a to i puno više od toga nažalost vidjelo se samo u prvih 30 minuta protiv Nantesa u kojim je naš prvak bio na -12.

Jako su loše izgledali zagrebaši. Ako je ono protiv Barce bilo možda najbolje izdanje, ovo je definitivno bilo najgore. Nantes je ušao u utakmicu vrlo ozbiljno. Igrali su odličnu obranu u kojoj je dominirao Pehmalbec, a sjajan na vratima bio je Dumoulin koji je zagrebašima uzimao i posljednju nadu.

Zagrebov napad se mučio sa francuskom obranom, a nažalost suprotno to nije bio slučaj. Loša je bila obrana Zagreba, 6-0 na početku u osam minuta se raspala, jer je već tada Grahovac imao dva isključenja. Onda su probali sa 5-1, no Francuzi su prebrzi i preiskusni za tu varijantu koju je Entrrerios lako riješio uvođenjem Figuerasa na crtu.

Bilo je to napucavanje Nantesovog napada sa obranom Zagreba koja je kasnila gotovo u svemu, a vratari tu nisu imali neke posebne šanse, što svjedoče samo dvije obrane naspram Dumoulinovih 8. S tako lošim napadom kojem ispadaju lopte u svakoj akciji, koji fula zicere, koji ne može proći jedan na jedan protiv nikoga, s obranom koja ne može zaustaviti ništa, koja je daleko od protivnika, nije ni moglo bolje ispasti. Možda su očekivanja nakon posljednjih utakmica bila veća, no nažalost bio je to novi sudar s realnošću i trebat će još jako puno strpljenja i dodatne kvalitete da se Zagreb vrati na europsku razinu, jer trenutno je to samo patnja.

Da je ozbiljna momčad Nantes je pokazao i na startu drugog dijela koji je otvorio 3:0, pa je Šola zvao time-out da pokuša zaustaviti barem dalje poniranje.

Uspio je, Zagreb je postao agresivniji, ali su ga isključenja zadržala u totalnoj ofenzivi. Mandić i Ašanin ostali su na klupi. No, bila je to samo trenutna slabost Nantesa koji se nakon toga probudio i nastavio ritmom iz prvog dijela. Dao je Entrrerios priliku i igračima koji manje igraju, pa smo tako upoznali novu strijelu Demartina, diva Monara, lijevog beka Brieta.

Najzanimljivije pitanje za one koji su gledali je bilo može li se Zagreb u konačnici spustiti na ispod -10. Nije uspio, došao je do deset, ali dalje ne. I ako je utjeha, a nije, dobio je drugo poluvrijeme s dva gola razlike.

Sav trud Zagreba bio je samo spašavanje onoga što se spasiti može u jednoj nimalo lijepoj utakmici koja se realno rečeno mogla očekivati bez obzira na želje. U Ligi prvaka nije dovoljno htjeti, treba nešto i pokazati, pa ćemo na mogući bod Zagreba ove sezone još morati pričekati s nadom da će ipak doći. Sljedeća šansa, ali ne baš prevelika, u četvrtak je u danskom Aalborgu.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

LIGA PRVAKA

SKUPINA A: Vardar – Szeged 26:28 (Čupić 3, Jotić 6/Alilović 4 obrane)

Poredak: Flensburg 15 (9, +11), Kielce 15 (10, +28), Meškov 11 (11, -4), PSG 8 (7, +9), Szeged 8 (9, +2), Porto 8 (11, -8), Elverum 4 (8, -25), Vardar 3 (7, -13).

SKUPINA B: PPD Zagreb – Nantes 24:34

Poredak: Barcelona 22 (11 utakmica, gol razlika +81), Veszprem 15 (11, +40), Motor 12 (10, -18), Aalborg 10 (10, -13), Kiel 9 (9, +14), Nantes 8 (10, +9), Celje 6 (11, -44), PPD Zagreb 0 (10, -69).

Linker
03. svibanj 2024 08:04