Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)
Reakcije nakon slavlja

‘U Hrvatskoj nema sredine ili si genije ili si idiot. Kada dobijemo SMS od Modrića, Srne, Červara...‘

Nenad Šoštarić naš izbornik bio je s razlogom ponosan na cure. Tri teške utakmice i tri pobjede
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 08. prosinac 2020. 21:01

Dakle, sada su dva dana slobodna, igrat ćemo redom s Norveškom u subotu, u ponedjeljak s Rumunjskom i utorak s Njemačkom. Ostajemo u Koldingu. Dok su naše cure slavile, Srbija je morala čekati rasplet Nizozemske i Mađarske. E, tko bi se tome nadao.

Nenad Šoštarić naš izbornik bio je s razlogom ponosan na cure. Tri teške utakmice smo dobili, u ravnopravnoj borbi, kao da smo najiskusniji na svijetu.

- Jedna jako teška utakmica, ne fizički, koliko mentalno. Igra gol za gol protiv jedne od najjačih ekipa koja je šesta na svijetu. Bilo je grešaka, ali greške su sastavni dio igre, ali odigrali smo jako dobru obranu i sa igračicom manje u zadnjih dvije minute. To je bio sjajan posao.

Četiri boda za drugi krug!!!

- Došli smo da vjerujemo, da igramo rukomet, znali smo da nema lakog posla za nas. Tim je kliknuo kao obitelj i sve se pretvorilo u rezultat. Mislim da ženski hrvatski rukomet tek dolazi na velika vrata na scenu, budućnost će to vrlo brzo pokazati.

Letimo…

- Nismo u oblacima, ne letimo, idemo pomalo i popravljamo greške i želimo doći što dalje. Došli smo po pobjedu koje nije bilo šest godina, imamo tri i idemo dalje sa 4 boda. U Hrvatskoj nema sredine ili si genije ili si idiot. Kada dobijemo SMS od Modrića, Srne, Cindrića, Červara, Duvnjaka… znamo da postoji ženski rukomet, da želimo ići putem muškog za koji svi znaju – govorio je Šoštarić nakon utakmice.

Ana Debelić odigrala je vrhunsku obranu, a nagrada je bila zadnja ukradena lopta Srbiji.

- Zadnjih deset minuta odigrale smo briljantnu obranu. Volim svoje cure i sve koji su s nama. Možda nam je bilo lakše da smo došle kao autsajderi, i sigurno da će nam sada biti teže. No, spremne smo se nositi s tim.

Valentina Blažević bila je dirigentica u teškom koncertu.

- Idemo s maksimalnim učinkom dalje. Jako nas je ispraznio emocionalno, ali jako sam ponosna na ovo što smo odigrale i na način na koji smo to odigrale. Bilo je to veliko iskustvo. Nadam se da ćemo nastaviti i da ćemo se boriti za polufinale. Ali, razmišljamo samo o prvoj sljedećoj utakmici, da ne bude zabune.

Josipa Mamić odigrala je na desnom krilu kao da je tamo cijeli život. Tri teška komada, kontra kada je trebalo.

- Kad se ovako igra srcem, onda je svejedno je li prva ili 35. utakmica u dresu reprezentacije. Nije bilo sve idealno, borile smo se i kada je bilo teško i taj veliki trud dokaz je karaktera ove ekipe.

Hladna realizacija?

- Iskreno, kad skačem ne razmišljam. Cilj je samo gol.

Lara Kalaus bila je žestoka cura, tri isključenja je dobila, ali se isplatilo na kraju.

- Dobro, dalo bi se diskutirati o žestini. Ja bih rekla ovako, Srbija je iskusnija reprezentacija koja je te situacije znala iskoristiti, za razliku do nas koji to nismo uspjeli, pa smo se dugo trudili da prelomimo utakmicu. Mogli smo to učiniti u nekoliko navrata prije, no nismo uspijevali, no na kraju nas je obrana izvukla do pobjede. Jako sam ponosna na cure i na ovo što smo napravile.

Sada gledamo polufinale?

- Rekli smo utakmicu po utakmicu, neka tako i ostane.

Srpski izbornik Ljubo Obradović dugo nas je mučio taktikom, ali nije uspio.

- U jednoj tvrdoj utakmici, imali smo +4, nismo uspjeli sačuvati ni bod koji nam je odgovarao. Hrvatska je zasluženo pobijedila, sada je kasno za bilo što.

Linker
16. travanj 2024 11:52