RK PODRAVKA
OPET PORAZ

U prvih 20 minuta Podravka je bila na egalu, kobne minute odnijele su snove o senzaciji

Brest je nadigrao hrvatske prvakinje još jednom, ali Koprivničanke imaju razloga za optimizam.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 16. studeni 2020. 19:37

Podravka Vegeta upisala je i drugi poraz od Bresta u tri dana. Francuska je ekipa u subotu u Koprivnici pobijedila 29:33, a danas je u zaostaloj utakmici 7. kola očekivano osvojila nove bodove.

Dobro su Koprivničanke otvorile prvo poluvrijeme, u 3. minuti imale su vodstvo od 2:0. Kao i u subotu, Saračević je i na ovom susretu tražio koncentriranu i mirnu igru, bez forsiranja brzog rukometa kao što je to ranije bio slučaj. U takvim okolnostima njegova je ekipa opet sasvim pristojno parirala inače znatno kvalitetnijem i skupljem suparniku. Obrana 6-0 i raspoložena Dumanska davali su defenzivnu stabilnost, u napadu je dosta toga išlo preko crte na kojoj je kapetanica Džono u prvom dijelu postigla dva pogotka i izborila dva sedmerca. Disponirana je bila i Mugoša s dva gola i sedmercem, a Milosavljević je bila sigurna na penalima.

Ravnopravno je Podravka igrala s Brestom u prvih 20-ak minuta. U završnici prvog poluvremena uslijedilo je nekoliko vezanih pogrešaka u obrani i napadu i Francuskinje su na odmoru imale +3.

Činilo se da bi susret mogao biti u najmanju ruku neizvjestan kao i onaj subotnji, ali su Podravkašice u četiri minute nastavka omogućile Brestu seriju od 5:0. Na semaforu je pisalo 20:12, i bilo je jasno da se to protiv tako kvalitetnog suparnika jako teško može stići.

Saračevićeva ekipa nije se predavala, ali Brest je ipak jači i kvalitetniji, a i tjelesno spremniji s obzirom na to da je Podravku napala korona te da je cijela ekipa tek nedavno izašla iz karantene. Uglavnom, čini se da je ta stanka dobro došla Koprivničankama jer su ipak podigle razinu igre (a i zalaganja) u odnosu na prijašnje nastupe u Ligi prvakinja ove sezone.

Nastavila je Milosavljević puniti mrežu Darleux i u nastavku, minute je dobila i Buljan, zabile su Bancilon i Zadravec. Borile su se Podravkašice za svaku loptu, do kraja nisu odustajale, bilo je dosta toga pozitivnog, isto tako i dosta stvari koje se trebaju i mogu popraviti.

U nedjelju Podravka u 9. kolu Lige prvakinja dočekuje moskovski CSKA (16.00), potom slijedi stanka do siječnja zbog Europskog prvenstva rukometašica. Odlučujuće utakmice za prolaz skupine s Valceom i Borussijom Dortmund slijede u siječnju i veljači sljedeće godine.

Linker
03. svibanj 2024 07:26