Vanja Šehić

 DAMIR KRAJAČ/CROPIX
NOVI IZAZOV

‘U Zametu sam puno naučio od Sulića, u Bjelovaru rastao, ovo je sad nova stepenica za nešto veće‘

Labinski rukometaš nakon epizoda u Zametu i Bjelovara karijeru nastavlja u Švicarskoj
Piše: B. BiočićObjavljeno: 24. svibanj 2023. 15:53

Mladi labinski rukometaš Vanja Šehić (23), koji je rođen u Puli, dok je odrastao u labinskom naselju popularno zvanom Harlem, počeo je igrati s devet godina za tadašnji RK Mladi Rudar. Od tada je cijeli život u rukometu, prvo kroz osnovnoškolske i srednjoškolske selekcije, da bi s 15 ušao u prvu momčad i tu proveo četiri godine..

- U te četiri godine sam ušao iz Druge u Prvu ligu, pa u Premijer ligu i iz nje ispao. Nezadovoljan statusom u klubu, otišao sam u Zamet, gdje sam dobio veću minutažu i afirmirao se - govori Šehić.

U Rijeci je proveo dvije sezone koje su mu ostale u jako dobrom sjećanju.

- Mogu reći da su to bile dobre sezone s puno iskustva igranja u Premijer ligi, jako puno toga sam naučio, pogotovo nakon dolaska Renata Sulića o kojem ne trebamo puno govoriti. Nakon Zameta sam dobio ponudu Bjelovara koji su primijetili moje dobre igre, trud i zalaganje. Jako veliku ulogu je imao moj menadžer Antonio Pribanić koji mi je pomogao jer sam u razdoblju prelaska u Bjelovar bio ozlijeđen i nismo znali kakva će biti situacija oko toga. U Bjelovaru sam se jako dobro snašao i dvije sezone za redom bio vodeći strijelac ekipe i u prvih 10 strijelaca lige. Odlični dečki i stručni stožer su mi pomogli da se uklopim u njihov sustav i način rada. Ova sezona nije baš bila po očekivanjima zbog ispadanja iz lige, iako smo imali ekipu za nešto bolje. Razlog ne znamo, ali nije na nama niti da razmišljamo o tome, možemo se pogledati u oči jer mi igrači, cijela svlačionica, znamo da smo dali sve u našim mogućnostima da ostanemo u ligi. Svaki pojedinac dao je svoj maksimum.

Time je završila još jedna priža za Šehića koji radi novi korak u karijeri, sljedeće će sezone prvi put zaigrati u inozemstvu. Točnije u Švicarskoj, gdje je potpisao za St. Gallen u “maloj bundesligi” koja posljednjih godina kvalitativno raste, pogotovo dolaskom bundesligaške legende Bundeslige Andyja Schmidta.

- Očekivanja su velika, ali taj način života sam odabrao tako da je ovo samo jedna stepenica za ja vjerujem nešto bolje i puno veće. Naravno uzbuđenje je tu. Grad je jako lijep i mislim da bih se trebao snaći bez problema. U svakom slučaju dolazi novo poglavlje u mom životu nakon kojega ćemo, nadam se, pričati o nečemu puno, puno većem - u optimistično tonu zaključuje Vanja Šehić.

Linker
25. travanj 2024 08:28