Marino Marić
 ANTE CIZMIC/CROPIX
KAUBOJI NAPADAJU

‘Upali smo u oluju i trebamo naći izlaz! Nakon utakmice s Japanom i Angola je opasna za nas psihološki!‘

Najbolji hrvatski igrač u lošoj partiji na otvaranju SP-a najavljuje izazov...
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 17. siječanj 2021. 13:29

Mara je dobar, zabija s lakoćom i to definitivno treba maksimalno koristiti. Marino Marić i Domagoj Duvnjak bili su jedine dvije svijetle točke naše igre protiv Japana, ali to nije bilo dovoljno za više od boda. Mara nije pao u depresiju, dapače onaj svoj sarkazam podigao je na još višu razinu.

- Iskreno, super sam spavao nakon Japana, bez problema.

Bilo je to teško za gledati u petak?
- Baš smo se pravo namučili, prihvatili smo olako tu utakmicu. Po videima smo dosta išli, ali na terenu su oni letjeli. Dobro su posloženi, na snimkama je izgledalo drugačije, oni su bili lepršavi i razigrani, gledali smo ih kako zuje kraj nas, zabijaju kako hoće sa svim pozicija.

I ne samo to...
- Promašili smo pet zicera, krenula je agonija. Čekali smo da se vratimo u normalu da profunkcioniramo, ali nismo uspjeli skroz vratiti utakmicu. Imali smo četiri lopte za vodstvo, ali jednostavno to je ono jesi zaslužio ili nisi, a Japan je realno zaslužio više.

Pripremili su se na 5-1

Za nas je to veliko razočaranje.
- Nisu to bili oni igrači koji su bili srebrni na Euru. Kada si u takvom stanju, ne možeš biti 100 posto. Mi smo osvojili bod, ne Japan. U rukometu nema više momčadi s kojima ide olako. To su sve dobre reprezentacije osim ovih kojima mi je i ime teško izgovoriti. Nema totalnih autsajdera, Japan je pokazao da je jedna moderna ekipa koja zna što hoće.

Što smo mi to igrali?
- Igrali smo 5-1, oni su se na to super pripremili. Bili smo na -6, to je teško vratiti da igraš protiv bilo koga, ne protiv jedne tako organizirane momčadi pogotovo. Ne smijemo to više dozvoliti. Te crne rupe nam se jednostavno moraju prestati događati.
Jeste li si na sastanku rekli sve što treba nakon utakmice?
- Svi smo razumni ljudi, svi znamo što smo napravili. Nismo radili nikakve drame, baš smo ostali složni, pošteno smo rekli da je bilo loše. Ako nešto želimo napraviti, moramo nešto promijeniti. Ništa nije ni izgubljeno, upali smo u oluju i sada trebamo iz nje izaći.

Kaleb pomogao u analizi

Skratili ste si priliku za pogrešku odmah na startu?
- Ako mislite na četvrtfinale, ako ne možemo do njega, znači da ga nismo ni zaslužili. Nema tu švercanja. Meni je bitno da vratimo duh i igru. Mislim da smo puno bolji nego što smo to pokazali protiv Japan.

Na redu je uvijek neugodna Angola?
- Malo smo radili analizu, pomogao nam je Kina Kaleb koji je gledao njihovu cijelu utakmicu protiv Katara. Nakon ovakve utakmice s Japanom i Angola je opasna za nas psihološki.

Samo slabije vidim

Što znate o njima?
- Korpulentni su, nisu brzi kao Japanci, imaju izrazito dobre tehničare, posebno na desnoj strani. Vidjeli smo neke slabije točke u njihovoj obrani i to moramo iskoristiti. Moramo pobijediti Angolu i Katar i nema tu priče. Dobro smo se potrošili protiv Japana, a stanje za dalje će reći medicinski tim.

Marić nema problema?
- Osim što slabije vidi.
Što bi bilo da vidi bolje, koliko bi bilo, ako je ovako bilo sedam?
- Možda ne bi bio nijedan, nikad ne znaš - zaključio je Mara u svom uvijek pozitivnom stilu.

Linker
20. travanj 2024 06:03