foto: CROPIX
EHF LIGA PRVAKA

Utakmica istine u Areni protiv Bešiktaša: Vratari na streljani, u 4 utakmice primili 124 gola

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 26. studeni 2015. 09:28

Rukometaši PPD-a Zagreb upisali su tri poraza zaredom u Ligi prvaka te nakon osam kola ostali na samo šest bodova koje su ostvarili u prva četiri kola u svojoj skupini A.

Na startu natjecanja još sredinom rujna pobijedili su doma Kiel, zatim su “prevarili” Celje u gostima, zamalo su iznenadili i turbo jaki Veszprém na domaćem terenu izgubivši nesretno s jedan razlike, zatim su sredili i poljsku Wislu u svojoj Areni.

Ozljeda ključnih igrača

Nakon toga su teško stradali u Parizu, u najgoroj utakmici dosad, pali su zatim kod Beşiktaşa kojem su to jedini osvojeni bodovi, da bi u zadnje dvije utakmice kapitulirali protiv Flensburga u gostima, a zatim i kod kuće. Ako su u Njemačkoj bili na vrhunskom nivou s izuzetno raspoloženim Pavlovićem, u subotu su u zadnjoj utakmici opet sasvim zakazali.

U međuvremenu je trener Veselin Vujović najavio pa povukao ostavku, bio je to čin kojim je pokušao podići samopouzdanje kod uzdrmane momčadi, no, očito nije upalilo...

Nikome u klubu nije osnovna “ideja vodilja” traženje izgovora, najvažnije je naći način izlaska iz evidentne krize, no činjenica je da je klub opterećen ozljedama, a ionako je “tanak” u odnosu na većinu ostalih suparnika, sve redom puno bogatijih klubova.

Raspored je i više nego zgusnut, igra se na dva “fronta”, u Ligi prvaka i također vrlo jakoj regionalnoj SEHA ligi i ozljede su očekivano učestale. Stipe Mandalinić nije u igri već mjesecima, dugo je izvan parketa bio Josip Valčić, do kraja sezone je izgubljen Luka Stepančić, posljednjem porazu od Flensburga najviše je “kumovao” izostanak Josipa Šandrka (i on do kraja sezone) i Leona Šušnje, koji su sastavni dio Zagrebove obrane po kojoj je klub bio prepoznatljiv. Upravo zato nikoga i ne čudi rezultatska silazna putanja.

Loša statistika

Ne čudi stoga niti izdvojeni statistički podatak da su “plinari” u prve četiri utakmice primili samo 88 pogodaka, dok su u posljednje četiri Zagrebovi vratari Ivić i Stevanović u svoju mrežu posezali čak 124 puta.

Proslavljeni Mario Kelentrić, zlatni iz Portugala 2003., trener Zagrebovih vratara, ne traži alibi, ne trebaju ga tražiti niti Ivić i Stevanović, jer je to ponajprije posljedica loše igre u obrani.

- Lani smo bili momčad koja je primila najmanje golova u Ligi prvaka, sada imam dosta igrača koji u tom segmentu nisu jaki i moramo improvizirati - kratko je problem detektirao Veselin Vujović.

Linker
18. lipanj 2024 13:06