foto: Getty
PLUSEVI I MINUSI

UTAKMICA SVIH UTAKMICA Francuzi su nas toliko puta 'naklepali' da već imamo komplekse

Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 23. siječanj 2016. 12:31

Hrvatska rukometna reprezentacija danas igra drugu utakmicu druge faze Europskog prvenstva i to protiv najvećeg rivala, Francuske. Tijekom posljednjih desetak godina utakmice dvaju reprezentacije dobile su epitet rukometnog ' El Clasica' što dovoljno govori o kakvom je sudaru riječ. Hrvatska je u ovaj turnir u Poljskoj odlučila ući u bitno pomlađenom sastavu dok s druge strane Francuze ponovno predvodi najbolji rukometaš svijeta Nikola Karabatić. Iako je Francuska u ovom dvoboju veliki favorit i Hrvatska s druge strane ima svoje pluseve, ali i minuse.

DVA PLUSA

Mladost

Ako postoje odrđeni kompleksi, postoji I mladost koja ih nema. Ako se sjetimo Zaragoze prije tri godine kada smo ih posljendji puta dobili, role su imali Mandalinić, Ivić, Stepančić, Marić, Šprem… Sada smo sičnoj situaciji kao tada i jedino što moramo je – biti hrabri. Mamić, Slišković, Šebetić – ako je šansa, bum… Karabatić ne nudi dvaput.

Brzina

Obrana 5-1 može biti nezgodna za Francusku, jer ako im ona nabije ritam, a s obzorom na godine kljulnih igrača, to može postati naša prednost. Sigurno je da će Duvnjaku biti teško, jer Karabatić i Narcisse su snažniji i skočniji u igri jedan na jedan I zato će kompaktnost biti iznimno važna. E, kad bi kao protiv Islanda I makeodnije prvih 15 minuta…

DVA MINUSA

Obrana

Sigurno da je obrana najjači adut Francuske. Ona se jako teško probija, traži određeni rizik u igri koji ne smije izmaknuti kontroli, a kako je naša vanjska linija dosta zelena to može biti problem. Bilo kako bilo, ne smijemo pokleknuti ako ne ne krene kako treba.

Respekt

Toliko su nas Francuzi ‘naklepali’ u zadnje vrijeme u važnim utakmicama, da se slobodno može govori o određenom kompleksu. Čim mi toliko pričamo o njima, znači da nas nešto muči, ali to nešto ne smijemo pokazati na terenu, jer oni to jedva čekaju. Dakle, strah ostavite u svlačionici.

Linker
26. rujan 2024 23:43