Andrea Šimara

 GORAN SEBELIC Cropix
EUROPSKA LIGA

Velik izazov pred rukometašicama: ‘To je vrlo ozbiljna ekipa, no želimo se dokazati na domaćem terenu‘

Jakob Larsen je na klupi Nykobinga od 2017. godine, što dovoljno govori o kontinuitetu struke
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 11. siječanj 2024. 16:46

Andrea Šimara je bolesna, ovaj tjedan uopće nije trenirala, kao ni ozlijeđena Dora Kalaus Žulj. Prva je upitna za nedjeljni ogled 2. kola Europske lige s Nykobingom, druga sigurno neće konkurirati.

To je situacija u igračkom kadru Podravke uoči susreta s Dankinjama koje su prošle sezone dvaput nadvisile Podravku u skupini istog natjecanja. Nykobing je u utorak izgubio derbi domaćeg prvenstva protiv Esbjerga s jednim pogotkom razlike (27:28) nakon što je imao vodstvo kroz cijelu utakmicu. S jednim golom izgubile su Dankinje i u 1. kolu Europske lige na gostovanju kod norveškog Storhamara.

- To je vrlo ozbiljna ekipa koja je u ovom trenutku favorit, bez obzira na to što se igra u Koprivnici, međutim, kao što smo se čvrsto postavili i u Mađarskoj, tako nam je namjera i plan isto napraviti i u domaćoj utakmici. Želimo pružiti dobru igru koja bi nam otvarala mogućnosti prema dobrom rezultatu - kaže trener Podravke Vegete Ivica Obrvan.

Vratarka Lucija Bešen bila je najbolja pojedinka prve utakmice u skupini, odigrane protiv Vaca u Mađarskoj.

- Radimo sve uobičajeno, sve je podređeno utakmici. Imamo još nekih sitnih detalja za pripremu, nadam se da ćemo pokazati našu najbolju izvedbu. U utakmici protiv takve ekipe nemamo prostora za naše pogreške jer će nam one to znati naplatiti - upozorava Lucija.

Odakle prijeti najveća opasnost?

- Poznajemo ih još od prošle godine kad smo odigrale dvije utakmice s njima. Lijeva i desna vanjska su po statistici šuterice, tako da nam prijeti velika opasnost s vanjskih pozicija. Skandinavska su ekipa koja brzo trči, njihova tranzicija bit će brza i u tome ćemo ih trebati spriječiti da ne dobivamo lake golove.

Tina Barišić postigla je devet pogodaka u remiju s Vacom.

- Žao mi je što nisam mogla pomoći curama u zadnjim minutama utakmice u Mađarskoj. Što se moje forme tiče, zadovoljna sam s napadačkim dijelom, ne i obrambenim, tako da tu još ima mjesta za napredak. Jedva čekamo novu utakmicu, želimo se dokazati na domaćem terenu i pobijediti. Tko god da dođe u Koprivnicu, morat će se dosta pomučiti da bi nas svladao. Nykobingu su otišle desna vanjska i lijevo krilo koja im je bila najbolji strijelac. Mislim da smo mi jači nego lani, tako da očekujem dobru utakmicu - najavila je Tina Barišić.

Dodat ćemo još da je Jakob Larsen na klupi Nykobinga od 2017. godine, što dovoljno govori o kontinuitetu struke i povjerenju kojeg mu iskazuje trenutačno četvrtoplasirani danski prvoligaš...

Linker
01. svibanj 2024 19:07