JAVIER SORIANO Afp
TKO JE SLJEDEĆI?

Velika anketa SN: Izaberite nasljednika Line Červara! Pred njim je težak posao, evo tko su kandidati

Glasujte u našoj anketi o tome tko će preuzeti Kauboje i pokušati ih odvesti na Olimpijske igre.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. siječanj 2021. 23:29

Izbornik hrvatskih rukometaša Lino Červar dao je ostavku. Dogodilo se to u TV-prijenosu, na RTL televiziji, odmah nakon poraza od Argentine u drugoj utakmici novih skupina na Svjetskom prvenstvu u Egiptu. Iako Hrvatska još uvijek ima šanse za prolazak u četvrtfinale, izbornik nije oklijevao kada je trebalo povući ručnu kočnicu na njegov drugi izbornički mandat u redovima Kauboja.

- Jako sam iznenađen, bio sam uvjeren da ćemo dobro odigrati, kao i zadnje tri utakmice. Ovo je razočaranje. Preuzimam na sebe odgovornost, bez obzira na sve. Ovo je nedopustivo i neka se polako počne spremati netko tko će me zamijeniti. Ja samo svoje dao, nisam spreman za dalje. S puno posvećenosti, strasti i angažmana, s puno ponosa i dostojanstva sam vodio reprezentaciju u 250 utakmica. Na kraju želim reći još nešto... Ali, možda ipak bolje poslije Danske - rekao je Červar pred kamerama RTL-a.

Ono što će reći poslije Danske može biti i da ostaje, jer teško da će se povući nakon što se reprezentacija eventualno plasira među osam najboljih na svijetu. Ipak, za vas smo već pripravili listu potencijalnih kandidata za mjesto izbornika u sljedećem razdoblju.

Pred Kaubojima je nakon SP-a velika bitka za plasman na Olimpijske igre. U travnju bi se trebao održati kvalifikacijski turnir u Parizu gdje ćemo igrati protiv Francuske i Portugala, a Hrvatskoj u ovakvoj formi plasman u Tokio jako visi.

Podsjetimo. Červar je u svom prvom mandatu ostavku dao nakon Eura u Austriji 2010. godine, a tada je ušao u sukob s novinarima.

Sada su glavni kandidati za njegovog nasljednika zapravo - njegovi prethodnici. Jer, spominje se Slavko Goluža, koji je već vodio reprezentaciju od 2010. do 2015. godine i najveći uspjesi bili su mu brončana odličja na Europskom prvenstvu 2012. u Srbiji te na Svjetskom prvenstvu 2013. u Španjolskoj. U utrci je i Irfan Smajlagić koji je Červaru bio pomoćnik u prvom razdoblju na klupi, a od kandidata smo izdvojili još aktualnog pomoćnog trenera Hrvoja Horvata, Ivicu Obrvana, ali i Veselina Vujovića, koji je uvijek zanimljiv kada se radi o onima koji bi mogli...

Naravno, moguć je i ostanak Červara do Tokija, ali to je sada malo realno.

Glasujte u našoj anketi:

Linker
23. travanj 2024 21:27