CROPIX
LIGA ZA PRVAKA

VELIKA PREDSTAVA ZAHUKTALIH ZAGREBAŠA U NAJVEĆEM HRVATSKOM DERBIJU Nexe u 30 minuta uspio zabiti samo 6 golova, Igor Vori nije morao ustajati s klupe

LIGA ZA PRVAKA Derbi 5. kola u Našicama između Nexea i PPD Zagreba protekao potpuno u dominaciji gostiju iz Zagreba (26:19 (14:6).
Piše: Srećko SobodićObjavljeno: 19. travanj 2019. 22:33

Dvorana Kralja Tomislava u kojoj se igrao najveći hrvatski rukometni derbi počela se puniti već sat prije utakmice i prije njezinog početka malo je mjesta ostalo nepopunjeno. Kod Nexea su nedostajali kapetan Mrđenović, Vozab i Radovanović, dok kod Zagreba nije bilo kapetana Horvata, koji je u većini utakmica ova dva kluba bio igrač odluke. No, tu je bio povratnik Igor Vori, koji se oprostio od igranja na kraju prošle sezone. Mnoge je zanimalo koliko bivši kapetan, a sada direktor reprezentacije može danas na terenu, ali odgovor nismo saznali. Vori je, naime, cijelu utakmicu ostao na klupi.

Goste je, od početka do kraja, navijanjem pratila grupica od tridesetak gledatelja koja je nadjačala domaće navijače, a zanimljivost ovog susreta je i činjenica da su Našičani imali više hrvatskih reprezentativaca na parketu (Šipić, Vida, Jaganjac, Gadža) u odnosu na Zagreb (Božić-Pavletić, Mandić).

Utakmicu je sa zanimanjem, u društvu predsjednika našičkog kluba, pratio i bivši trener Nexea i PPD Zagreba Kasim Kamenica, a posebno jak pljesak dobili su uoči susreta dječaci Nexea (2008/09. i 2010/11. godište) koji su izborili plasman na državno prvenstvo.

PPD je otvorio utakmicu pogotkom Mandića i do četrnaeste minute rezultat je tri puta bio poravnat, no tada Nexe pada u "crnu rupu" što PPD koristi i postiže osam pogodaka u nizu za vodstvo 11:3. Post domaćina trajao je punih dvanaest minuta, a prekinuo ga je Tomić. I tu je već bilo jasno kako će susret završiti, a odnos snaga na terenu i dominaciju gostiju najbolje pokazuje podatak da je Nexe u cijelom prvom poluvremenu zabilo samo 6 (!?) golova.

Drugih trideset minuta PPD je održavao prednost, na početku i negdje na sredini poluvremena, imao je i devet razlike. Trener Horvat je čestim izmjenama pokušavao naći postavu koja bi podignula razinu igre, probao je i sa sedam igrača u polju, nažalost ovoga puta nije išlo. Gromovi su uspijevali doći na šest pogodaka zaostatka, ali ništa više od toga.

Vrijedi istaknuti da su gledatelji, igrači i klupa Nexea često izražavali nezadovoljstvo odlukama sudačkog para.

Linker
05. svibanj 2024 05:43