TOM DUBRAVEC/ Cropix
ZVJEZDANO POJAČANJE

Veliki transfer na pomolu: Manuel Štrlek pojačava hrvatskog prvoligaša? Evo što kaže zvijezda Kauboja

Nakon što ga je novi izbornik uvrstio u redove reprezentacije, mogao bi pojačati ambicioznu sredinu
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 02. ožujak 2023. 13:08

Veszprem je razočaranje Lige prvaka. Moćni klub nije izborio plasman direktno u četvrtfinale, morat će u osminu finala, jer je u skupini zauzeo samo treće mjesto iza PSG-a i Magdeburga. Više se očekivalo od mađarskog sastava, ali oni zasad nisu odgovorili kako treba, što ne znači da neće jer se radi o uistinu sjajnoj momčadi koja je u stanju pobijediti bilo koga u Europi.

Manuel Štrlek je dio Veszprema, ove sezone u vrlo dobroj formi, u grupnoj fazi Lige prvaka zabio je 34 gola te i dalje igra u vrhunskoj formi, što je rezultiralo da ga Goran Perkovac ponovo aktivira u dresu reprezentacije. Dalje, naše proslavljeno desno krilo pred povratkom je u hrvatski rukomet, na ljeto bi trebao preseliti u - Nexe.

Tema je nekoliko, krećemo s Veszpremom i pomalo razočaravajućim nastup u grupnoj fazi...

- Očekivali smo više, no nekako nam se stvari od prošlih sezona ponavljaju. Nakon SP trebalo nam je dosta da se vratimo u formu, jer smo imali puno igrača na natjecanju, onda nam se ozlijedio Yahia koji nam je vrlo važan. Dvije utakmice koje nismo smjeli izgubiti smo izgubili, prvu u Zagrebu, drugu od GOG-a kod kuće i ta četiri boda su osnovni razloga da u Parizu nismo igrali utakmicu za broj 1 u skupini.

Morat ćete u osminu finala?

- Baš tako, ali bez obzira na to što nismo uspjeli u grupnoj fazi, mogu reći da imamo stvarno odličnu momčad i da optimistički gledamo u nastavak natjecanja. Naši ciljevi su uvijek najviši, od osmine finale Lige prvaka priključit će nam se i Remili koji je već igrao u mađarskom prvenstvu. Igrat ćemo osminu finala protiv Szegeda koji se pokazao jako nezgodan, koji nam je lani u posljednjoj sekundi oteo naslov. Dakle, s njima i Prvenstvo, i Kup, i Liga prvaka, puno je odlučujućih okršaja pred nama.

image
FIRO SPORTPHOTO/JURGEN FROMME Dpa Picture-alliance Via Afp

Vraćate se u reprezentaciju, Goran Perkovac vas smatra jednim od velikih aduta.

- Nisam ja ni otišao, samo me nije bilo neko vrijeme. Jako mi je drago da sam opet tu i da ćemo pokušati vratiti reprezentaciju na stare staze. Mislim da za to imamo i ambiciju i kvalitetu.

- Ekspresno, reklo bi se. Mnogi još u nedjelju igraju domaća natjecanja, tako i mi u Tatabanyji, pa ćemo nakon utakmice Maraš i ja skupa autom za Zagreb.

Nizozemska neće biti lagan protivnik, njihove glavne adute dobro znate iz Lige prvaka?

- Nizozemska je jako dobra reprezentacija. Nositelji igre Steins i Smits su igrači koji igraju za PSG i Magdeburg, koji su naučili na žestok ritam i veliki pritisak koji isti nosi. I ostatak momčadi je većinom u Njemačkoj, dakle, svi su u jako dobrom ritmu. Imamo jako ozbiljnog protivnika, čekaju nas dvije teške utakmice, ali ja sam optimist, jer znam da imamo reprezentaciju koja vrijedi.

I na kraju, vraćate li se doma? Sve je glasnija priča da ćete od sljedeće sezone nositi dres Nexea.

- O tome zasad ne mogu reći ništa, mislim da nije ni vrijeme. Mislim da se koncentracija treba baciti na okupljanje s Nizozemskoj da bismo taj posao napravili kako treba - zaključio je Manuel Štrlek.

Potvrdio nije, ali nije ni demantirao pa bi u Našicama, što bi bio veliki plus za domaći rukomet, trebao zaigrati jedan domaći igrač najviše vrijednosti. Zasad se služeno radi o "dimu", ali znate kako to ide s "dimom"...

Linker
24. travanj 2024 07:17