Jakša Bužančić i Davor Čićerić
TKO ĆE U EUROPU?

VELIKO OGORČENJE U DALMACIJI ZBOG PONIŠTENJA SEZONE: NISTE TREBALI NIKOGA OŠTETITI! 'Roditelji su izvan sebe, zovu nas stalno, žele pokretati akcije'

RUKOMET Nezadovoljstvo dalmatinskih klubova odlukom rukometnog saveza da se poništi sezona u svim ligama
Piše: Miro PodrugObjavljeno: 27. travanj 2020. 16:14

Odlukom HRS-a da se ova sezona poništava podigla je buru u dalmatinskim rukometnim klubovima, posebno su bijesni u rukometnim prvoligašima Splitu i Solinu zbog poništenja blok sezone u konkurenciji kadeta.

Poništenje sezone donijelo je kraj natjecanja kadetske lige za dječake rođene 2004. i 2005. godine, gdje su na vrhu bili mlade nade Solina i Splita, koje je samo četiri kola dijelilo od ulaska u nacionalnu kadetsku ligu, riječ je o natjecanju u kojoj se igra dvije sezone, no cijeli trud i rezultat pao je u vodu neshvatljivom odlukom saveza.

Tom se odlukom nikako ne mire u rukometnom klubu Solin, njihovi kadeti bili su uvjerljivo prvi na prvenstvenoj ljestvici, koja je na kraju proglašena ništavnom, a komentar je dao predsjednik kluba Davor Čićerić.

- Generaciju 2004. i 2005. godište smo zacrtali kao osnovu kluba za budućnost, oni su trebali nositi klub godinama i nikako ne možemo prihvatiti odluku Saveza da je sve poništeno, jer se radi o apsurdu. Momci su igrali blok sezonu, odigralo se 40 utakmica u dvije godine, i apsurdno je sada to sve poništiti kao da se nije ni igralo i sav trud djece baciti u vjetar. Roditelji te djece su također izvan sebe, zovu nas stalno, žele pokrenuti neke akcije, no mi smo praktički nemoćni. Pripremili smo prigovor s drugim klubovima, imamo oko 10 istomišljenika i svakako ćemo ga predati savezu, do sada nisu imali sluha za nas tako da ne vjerujem ni da će ovo nešto promijeniti - rekao je Čićerić.

O talentiranoj generaciji iz Solina, govori i činjenica da su mladi Solinjani prošle godine bili osmi u nacionalnoj konkurenciji u kojoj nastupa 120 klubova te da u četiri godine imaju tek tri-četiri poraza.

Prekid prirodnog puta

- To su naša djeca koja su prerasla ligu od Dubrovnika do Zadra, uvjerljivo smo prvi, njihov san je jedinstvena kadetska liga, i njima je ovom odlukom san uništen. Zašto se sezona nije mogla zaključiti sa sadašnjom tablicom, trebalo se odigrati još samo četiri kola? Ovim se zaustavlja prirodni put razvoja, djeca bez kadetske lige jednostavno nemaju gdje igrati, oni su još premladi za seniorski rukomet a juniori u rukometu ne postoje.

Ništa bolje raspoloženje nakon odluke saveza nije ni u RK Split, koji su na tablici kadetske lige odmah iza Solina, i jedni i drugi matematički su osigurali ulazak u jedinstvenu ligu.

Jedan od apsurda HRS-a je zašto u Premijer ligi ne nastupaju PPD Zagreb i Nexe, a oni se priključuju poslije, i do toga ove sezone nije došlo. I sad je teško donijeti odluku - tko u Europu? Stoga se trebalo dogovorit a ne ovako donijeti odluku koja će klubove oštetiti, a među njima je i Trogir, uvjerljivi prvak 1. HRL jug. Poruka s Juga je jasna, nije trebalo nikoga oštetiti i još nije kasno za popravak!

Linker
28. travanj 2024 01:20