SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
KUP RUKOMETAŠICA

Veliko slavlje rukometašica Lokomotive! Srušile Podravku u sjajnom finalu i osvojile Kup

Nema duple krune za Podravku. Pehar pobjednica Kupa nosi Lokomotiva, šesti puta u povijesti.
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 16. svibanj 2021. 19:30

Lokomotiva – Podravka Vegeta 27:23 (13:10)
POREČ SC Žatika. Bez gledatelja. Suci: Jurinović (Zadar) i Mrvica (Biograd).

LOKOMOTIVA: Bešen (16), Ivančok; P. Posavec 2, Kaselj, Fureš, Šimara, S. Posavec 3, Ćurić, Vojnović 1, L. Kalaus 5 (2), D. Kalaus 6, Japundža 4, Bilandžić, Sedloska, Gavrić 1 (1), Prkačin 5. Trener Nenad Šoštarić.


PODRAVKA VEGETA: Ećimović, Dumanska (12); Zadravec, Turk, Beganović 5, Popović, Jandrašić, Džono, Milosavljević 6 (1), Mrđen, Mugoša 1, Franušić 1, Buljan, Škarić, Tsakalou 9 (4), Carlos 1. Trener Antonio Pranjić.


SEDMERCI: Lokomotiva 10 minuta (L. Kalaus 2+2+2 ck 40. minuta, Gavrić, D. Kalaus), Podravka Vegeta 6 minuta (Milosavljević, Beganović 2+2)
ISKLJUČENJA: Lokomotiva 3 (3), Podravka Vegeta 5 (5)
IGRAČICA UTAKMICE: Lucija Bešen



Zasluženo, jer su tijekom cijele utakmice Zagrepčanke bile bolja ekipa, predvođene sjajnom Lucijom Bešen koja je debelo naplatila loše izdanje iz Euro finala s Malagom. To je četvrta pobjeda Lokomotive u finalima s Podravkom i sjajan veliki trud nenada Šoštarića na kraju se ipak vratio na najljepši mogući način za Lokomotivu.


Bio je to 15. jubilarni obračun Lokomotive i Podravke u finalu, dva kluba koja su ponijele svih 28 naslova do sada, Podravka 23, Lokomotiva njih 5. Da će biti žestok obračun bilo je jasno, jer bez obzira na visoku prednost Podravke u prvenstvu, te dvije pobjede nisu bile nimalo lake.


Tvrde su bile obrane s obje strane. Lokomotiva je najbolja rješenja nalazila u polukontri, dok se Podravka u razbijanju obrane Lokomotive poslužila argumentima Aneje Beganović na crti s kojom je Lokomotivina obrana imala ozbiljnih problema. Treba primijetiti da trener Podravke Pranjić nije inzistirao na promjenama obrana – napad, što se naravno osjetilo na igri Podravkine obrane. I s tom činjenicom uz brze Lokomotivine igračice Dumanska na golu Podravke nije bila opasna kao inače, dok je istovremeno na drugoj strani Lucija Bešen bila na vjerojatno najboljoj razini ove sezone. Čak 11 obrana je izbrojala vratarka Lokomotive u prvih 30 minuta.


I kada se to zbroji, Lokomotiva je na poluvremenu imala +3, što nije bila nimalo beznačajna prednost.


Podravkin napad se ograničio na tandem Tsakalou – Beganović, što je stvaralo dodatni pritisak Koprivničankama. Podravak je zabila 10 u poluvremenu, od čega samo 7 iz igre, što je bilo neočekivano malo. Bilo je dosta promašaja, greška, a Lokomotiva je mudro dočekala svojih pet minuta s dionicama Dore, pa Lare Kalaus, pa u finišu prvog dijela Stele Posavec i Japundže.
Loš početak drugog dijela, puno promašaja, za Podravku isključenje Beganović, pa je tek nakon više od četiri minute Lara Kalaus nastavila Lokomotivinu priču. No, Podravka se na -4 sredila i s dva brza gola vratila u utakmicu, što je na početku nastavka bilo vrlo bitno. No, veliki problem za Lokomotivu u 40. minuti, treće isključenje Lare Kalaus, baš nakon što je digla prednost svoje ekipe na +3. Jako bitan hendikep za Šoštarićevu ekipu, velika šansa za Podravku da krene u stizanje.
Tsakalou forsira, Šoštarić diže nakon problema s Kalaus Prkačin s klupe koja otvara obranu Podravke. Mirno je djelovala Lokomotiva, poprilično nervozno Podravka, makar ih je trener Pranjić nastojao primiriti i time-outom.


Uz Bešen na golu, šueterica Prkačin, borbena Nika Vojnović bile su ugodno iznenađenje u igri Lokomotive, no sve konce je vukla 'kompjutorić' Stela Posavec. Zbog je ni nakon ispadanja Lare Kalaus nije bilo panike u igri Lokomotive. Dora Kalaus je sjajno partila, a Kristina Prkačin ih rasteretila svojom dalekometnom paljbom, pa su čak bile i na +6 u jednom trenutku. No blizina pobjede ih je izbacila iz takta, ali nije Luciju Bešen koja je obranama i presijecanjem kontre Podravke riješila sve.

Linker
03. svibanj 2024 16:59