RANKO SUVAR/CROPIX
VELIKO IZNENAĐENJE

Veselin Vujović za SN objasnio zašto iznenada napušta Zagreb i odlazi u Srbiju: Ovo je neodgodivo!

‘Potrudit ću se to riješiti u roku od četiri do šest mjeseci, pa sam se voljan i vratiti ako...‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 22. svibanj 2020. 13:29

Veselin Vujović više nije trener PPD Zagreba!


''Zbog osobnih razloga je odstupio s ove pozicije, te napušta Zagreb. Želimo mu sreću u budućem radu. Hvala Vuja'', stoji u objavi hrvatskog rukometnog prvaka na društvenim mrežama.


Crnogorski stručnjak iznenada je završio svoj drugi mandat na klupi PPD Zagreba, svoju je odluku priopćio igračima jučer oko podneva.


- Imam jedan privatni problem koji ne mogu riješiti odsustvom iz Srbije, zbog kojeg ne mogu biti na dva mjesta istovremeno. To je neodgodivo, koliko sam god pokušavao, nisam uspio, čak sam time doveo i klub u nezavidnu situaciju. Zahvaljujem ljudima iz PPD Zagreba na razumijevanju i podršci u svakom trenutku - rekao nam je Veselin Vujović.


Nije htio ići u širinu, a kako je riječ o osobnim stvarima, nismo ni inzistirali.


- Potrudit ću se to riješiti u roku od četiri do šest mjeseci, pa sam se voljan i vratiti ako okolnosti budu takve. Moram završiti te neke stvari koje sam odlagao...


Kako komentirate učinjeno u ovom drugom mandatu na klupi?
- Nismo uspjeli završiti sezonu da bih mogao dati kompletnu sliku. Na početku nije izgledalo dobro, mogli smo napraviti dosta više u Ligi prvaka. Kasnije smo došli u formu, počeli smo imati izgled momčadi i stabilizaciju u svakom pogledu, uspjeli smo se plasirati na Final Four SEHA lige. Međutim, korona je poremetila sve, ne samo nas. Siguran sam da sam ostavio traga, ali nisam u potpunosti zadovoljan jer posao nije završen.


Rastanak je prošao u prijateljskom ozračju.


- Uz veliko žaljenje. Pokušavao sam riješiti taj problem, ali morat ću to učiniti izravno - zaključio je Vujović.


Direktor PPD Zagreba Vedran Šupuković prokomentirao je iznenadni odlazak prvog trenera.


- U ime kluba izrazio bih žaljenje što Veselin Vujović više nije trener. Pred igračima je rekao da su u pitanju obiteljske obveze, zato je donio takvu odluku. Mi smo to prihvatili, iako moram priznati da nas je situacija malo zatekla. Možda je i ta neizvjesnost koja se zbog svega stvorila oko rukometa malo utjecala na ovakav rasplet. Gospodin Vujović već je u dva navrata bio naš trener, nije isključenja da to jednog dana postane i treći put.


Šupuković je otkrio kako je Vujović u srijedu najavio mogućnost svog odlaska.


- On je veliki trener, a osobno sam s njim imao izvanrednu suradnju, i u profesionalnom i u ljudskom smislu. Na najboljoj je razini surađivao i sa svima ostalima u klubu. Sad nam slijedi potraga za novim trenerom. Kako je sezona poništena, a pripreme počinju u srpnju, nema prevelike hitnosti, ali željeli bismo što to pitanje riješiti što prije -zaključio je direktor PPD Zagreba.

Linker
22. travanj 2024 05:58