Bakljada za Saračevića
 SCREENSHOT Facebook
OPROŠTAJ OD LEGENDE

VIDEO Bakljada za Zlatka Saračevića: ‘Uz večernja zvona zaklopio si oči...Treneru za nas nema teže noći‘

‘To srce danas plače, natopljeno suzama jer smo izgubili velikog čovjeka. Počivaj u miru‘
Piše: SNObjavljeno: 22. veljača 2021. 19:54

Rukometni navijači i zaljubljenici i opčenito ljubitelji sporta opraštaju se od Zlatka Saračevića koji je u nedjelju nenadano umro.

"Nažalost, jučer navečer nas je potresla vijest iz Koprivnice da je naš Sarač odradio posljednje minute na rukometnom terenu. Izgubili smo jednog velikana. Otišao je jedan velik i dobar čovjek. Sarač je uvijek bio vrhunski sportaš, bio je ljudina, bio je pravi prijatelj, bio je odličan čovjek i to je najveći gubitak. U ime Hrvatskog rukometnog saveza i u svoje osobno ime, obitelji Saračević izražavam iskrenu sućut," kazao je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac.

Neutješna je Saračevićeva obitelj, prijatelji, kao i svi navijači Podravke. U koprivničkoj sportskoj dvorani otvorena je Knjiga žalosti, a mnogi su već uputili posljednje pozdrave i misli rukometnom velikanu. Navijači iz skupine Kronikusi su se večeras oprostili od voljenog Saraćevića, dostojanstveno, bakljadom u tišini i emotivnom porukom:

'Uz večernja zvona zaklopio si oči...Treneru za nas nema teže noći. Počivao u miru!, stajalo je na jednom od transpareneta.

Ranije su se Kronikusi oprostili od Saračevića putem Facebooka.

Danas smo jako tužni. Rukomet je neizostavni dio naših života, a posljednje tri godine doživjeli smo neke prekrasne trenutke s Podravkom i ti trenuci ispunjeni su čarolijom zahvaljujući ljudima koji su bili oko nas. To nisu samo naši prijatelji s kojima smo navijali i pili pivo nakon tekme, nisu samo igračice koje igraju, već je tu i lik trenera, osobe s autoritetom koji upravlja cijelom koncepcijom te divne igre koja nama navijačima daje radost u pobjedi ili tugu u porazu. “SARAČEVIĆ ZLATKO!!!” skandirali smo mu s tribine, a on bi uvijek mahnuo. On je taj koji zna što će i kako će, kada mi drugi pojma nemamo što bi se dalo napraviti. Zlatko Saračević, legenda hrvatskog rukometa, jučer je nakon utakmice s Lokomotivom tragično preminuo. Ostat će nam u uspomeni kao trener koji je svojim radom ostavio trag u klubu i priuštio nam puno lijepih trenutaka kada ih nismo očekivali, puno pobjeda zbog kojih smo osjećali ponos u srcu jer je naša Koprivnica opet postajala rukometna metropola. To srce danas plače, natopljeno suzama jer smo izgubili velikog čovjeka. Počivaj u miru, dragi naš Zlatko, neka ti je laka hrvatska zemlja!”, napisali su Kroniskusi.

Linker
18. travanj 2024 14:40