Andrea Lekić
 SCREENSHOT EHF
POTPUNI ŠOK

Video: Evo trenutka u kojem je nekoć najbolja rukometašica svijeta iznesena s terena

Srbija je i bez njene pomoći u nastavku susreta preokrenula svjetske prvakinje.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. prosinac 2020. 10:15

Rukometnim svijetom glasno je odjeknula vijesti o subotnjoj pobjedi srpske ženske reprezentacije na Euru protiv Nizozemske. Aktualne svjetske prvakinje početkom drugog poluvremena vodile su i sa sedam pogodaka prednosti, no fantastična Srbija u nastavku potpuno preokreće stvari u svoju korist i upisuje veliku pobjedu na startu kontinentalne smotre.

Ipak, pomalo u sjeni svega toga ostala je grozna ozljeda nekoć najbolje svjetske rukometašice. Andrea Lekić, 33-godišnja srednja vanjska podgoričke Budućnosti iznesena je s terena još u prvom dijelu. Na nosilima su je izvukli s parketa, a po prvim informacijama koje dolaze iz srpskog tabora, riječ je o ozljedi Ahilove tetive.

Kako je Andrea Lekić iznešena s terena, pogledajte OVDJE.

U jednom je trenutku samo pala, a čim se situacija dogodila, odmah je bilo jasno da se radi o teškoj ozljedi zbog koje bi Lekićeva mogla na višemjesečnu pauzu. I bez nje Srbija je dakle, još motiviranija "skinula" Nizozemke koje će u nedjelju od 18.15 sati igrati s Hrvatskom.

Andrea Lekić proglašena je za najbolju rukometašicu svijeta po izboru Međunarodne rukometne federacije (IHF) još 2013. godine. Tada je osvojila i europski klupski naslov s mađarskim Gyorom, a iste je godine sa Srbijom osvojila i srebro na Svjetskom prvenstvu.

Linker
23. travanj 2024 08:16