Sander Sagosen teško se ozlijedio

 SCREENSHOT TWITTER
IZNESEN S TERENA

VIDEO: Stravična ozljeda ponajboljeg rukometaša svijeta! I Duvnjak u šoku: Izgledalo je baš loše...

Morali su ga iznijeti s terena, izgledalo je bolno. Toliko da je i kapetan Kiela Duvnjak pretrnuo...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. lipanj 2022. 21:31

Drugoplasirana momčad njemačke rukometne Bundeslige, ekipa Kiela lagano je, s 29:22 dobila Hamburg u 32. kolu. Dva kola prije kraja Magdeburg ima nedostižnih šest bodova prednosti na ljestvici u odnosu na Kiel, koji zasad ove sezone ima "samo" titulu pobjednika Njemačkog kupa.

Jasno, mogu Domagoj Duvnjak i društvo doći i do naslova europskog prvaka u Kölnu, za dva tjedna ih očekuje završni turnir, u čijem će polufinalu igrati s Barcelonom.

U toj utakmici Kiel neće moći računati na Sandera Sagosena. Ponajbolji rukometaš svijeta doživio je stravičnu ozljedu, slomio je gležanj u prvom poluvremenu pri jednom doskoku na parket. Morali su ga iznijeti s terena, izgledalo je zaista bolno. Toliko da je i Duvnjak, inače jasno - kapetan Kiela, pretrnuo...

- Ne mogu biti sretan zbog pobjede danas. Izgledalo je jako bolno, baš loše. Koliko sam čuo, prognoziraju mu šest do osam mjeseci oporavka - rekao je Duvnjak u izjavi za njemački Sky Sport odmah nakon utakmice, a ubrzo je vremenski okvir Sagosenovog odsutstva s terena potvrdila i klupska liječnička služba.

Kielu se inače već ozlijedio Hendrik Pekeler, stasiti pivot prije nekoliko tjedana. Slomio je njemački gorostas Ahilovu tetivu, a iz Kiela su odmah reagirali i angažirali 40-godišnjeg Norvežanina Bjarte Myrhola koji je već bio završio svoju karijeru nakon Olimpijskih igara u Tokiju.

Linker
19. travanj 2024 00:06