RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
PROBLEMI HRVATSKOG PRVAKA

‘Više mi je puna kapa tog prokletstva! Opet smo kao nešto bili blizu, želim napokon jednu pravu pobjedu‘

‘Odigrali smo sjajno prvo poluvrijeme, ali presudila je njihova duga klupa i - Marin Šego‘
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 28. listopad 2021. 19:05

Najlakše bi bilo napisati kako se sve na kraju svelo na već viđeno. PPD Zagreb je u 6. kolu Lige prvaka odigrao vrlo dobro prvo poluvrijeme protiv Montpelliera, koje je završio s vodstvom od jednog gola razlike, a onda su opet imali “crnilo” u jednom dijelu drugog, gosti su napravili razliku i odnijeli bodove iz Arene. Kao što ih odnose sve momčadi još od veljače 2020. Ali nije baš sve bilo “već viđeno”, ovog puta si zagrebaši nisu dopustili da potpuno potonu, dapače, čupali su se do kraja i za to su zaslužili i pohvalu trenera Ivice Obrvana.

Puna mi je kapa toga

- Zadovoljan sam borbom mojih igrača, a najviše borbom nakon što je Montpellier otišao na 5,6, pa i 7 golova razlike. Nismo tada napravili ono što inače najviše mrzim, nismo se predali, nego smo pokazali karakter, dogurali i do dva gola zaostatka. Ovo nam treba biti putokaz u sljedećim utakmicama i jedva čekam da skinemo neki skalp i da maknemo to višemjesečno prokletstvo bez pobjede PPD Zagreba u Ligi prvaka.


Prokletstvo koje ga poprilično živcira, pogotovo onaj dio koji se odnosi na utakmice s njim na klupi u kojima su “blizu, a daleko”.
- Više mi je puna kapa toga bili smo kao nešto blizu, pa vodimo, pa smo igrali 30 ili 40 minuta dobro... Želim s momčadi jednu pravu pobjedu.

image
Trener Zagreba Ivica Obrvan
ROBERT FAJT/CROPIX Cropix


Nakon prvog poluvremena se činilo da bi ona mogla doći, ali brzo je u nastavku, uz bitnu pomoć Marina Šege na golu Francuza, ona nestala.
- Odigrali smo sjajno prvo poluvrijeme, ali jednostavno je presudila velika mogućnost rotacija u francuskoj momčadi, njihovo iskustvo i obrane Marina Šege u drugom dijelu, a kad god je trebalo on je obranio i to su bili ziceri.

Muke s ozljedama

Za Obrvana je upravo Montpellier najbolja francuska momčad, a za sve one koji bi podignuli obrve u nevjerici ima jednostavno objašnjenje.
- Ne po trenutačnom plasmanu na tablici u francuskom prvenstvu, nego po tome kako funkcionira taj klub. Radio sam četiri godine u Francuskoj kao trener i dobro sam upoznao i njihov sustav rada i sustav rada trenera Canayera i meni se općenito sviđa taj njihov pristup rukometu. Mislim da smo se mi dobro pripremili za ovaj radni, kontaktni rukomet, gdje Montpellier jednako kontaktno igra i u obrani i u napadu. Pokušao sam to dočarati svojim igračima i mislim da sam u dobroj mjeri i uspio.


Što bi bilo kad bi bilo nema smisla pričati, ali Zagrebu je za ravnopravnu borbu svih 60 minuta trebao širi igrački kadar, a Obrvan to zbog ozljeda nije imao.
- Ne volim pričati o ozljedama jer su one sastavni dio sporta, ali Sandro Obranović je jedva hodao po terenu zbog problema s trbušnim zidom, za Filipa Vistoropa nismo znali hoće li igrati, Zvonimiru Srni, koji je inače sjajno odigrao, ovo su prve minute nakon sedam tjedana, a od ranije već nemamo Mateja Hrstića. Sve su to igrači lijeve strane, a kad igrate s momčadima poput Montpelliera to se mora vidjeti.


Idući tjedan je tzv. reprezentativni tjedan, a Liga prvaka se nastavlja 17. studenoga kad PPD Zagreb ide u Brest, a tjedan dana kasnije Meškov dolazi u Zagreb. Dvije prilike za skidanje onog prokletstva, a iskusni Željko Musa se slaže s trenerom kako je način na koji je Zagreb odigrao protiv Montpelliera pravi recept da prokletstvo doista i ode u dim...
- Mislim da smo odlično odigrali u obrani, ali ne znam već koju utakmicu nam se događa da ne zabijamo zicere. Dođemo u čistu situaciju i ne zabijemo. Trebali smo voditi 3-4 razlike nakon prog poluvremena i to bi nam sigurno olakšalo, ali nismo se predali i to je ono što je dobro. Obično bismo brzo potonuli, sad nismo i zato bi nam ova utakmica trebala biti vodilja kako igrati svaku sljedeću.

Linker
20. travanj 2024 17:29