Predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac, ministrica Nikolina Brnjac i glavni tajnik HRS-a Damir Poljak  

 MINTS
MINTS

Vlada sufinancira četiri velika natjecanja u ovoj godini s 12,6 milijuna eura

Novac će dobiti dva izdanja Cro Racea, Svjetsko prvenstvo u rukometu i Svjetsko prvenstvo u hrvanju
Piše: SNObjavljeno: 04. travanj 2024. 16:41

Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta uručila je u četvrtak ugovore za sufinanciranje četiri velika međunarodna sportska natjecanja, koja će se održati ove i sljedeće godine: međunarodnu biciklističku utrku Cro Race od 1. do 6. listopada 2024. te od 30. rujna do 5. listopada 2025. godine, zatim Svjetsko prvenstvo u rukometu od 15. siječnja do 2. veljače 2025. te Svjetsko prvenstvo u hrvanju koje će se održati od 13. do 17. rujna 2025. Vlada Republike Hrvatske ove događaje sufinancirat će u ukupnom iznosu od 12,6 milijuna eura.

- Podrškom organizaciji velikih međunarodnih sportskih natjecanja doprinosimo afirmaciji i popularizaciji sporta u Hrvatskoj, ali i jačanju međunarodnog ugleda naše zemlje. Vlada je otpočetka mandata prepoznala važnost ovakvih natjecanja te je svake godine povećavala financijska sredstva za ovu namjenu i do sada je podržano više od 140 velikih manifestacija u iznosu većem od 40 milijuna eura. Zahvaljujući ovakvim događanjima Hrvatska je već prepoznata u svijetu kao sportska destinacija i postala je nezaobilazna stanica najboljih svjetskih sportašica i sportaša - rekla je ministrica Nikolina Brnjac.

Uručenju ugovora prisustvovali su iz Hrvatskog rukometnog saveza predsjednik Tomislav Grahovac i glavni tajnik Damir Poljak, iz Hrvatskog hrvačkog saveza predsjednik Vladimir Bregović, te organizatori utrke Cro Race Vladimir Miholjević i Luka Mišović. (mints)

image

Vladimir Bregović i ministrica

MINTS

image

Vladimir Miholjević i Luka Mišović s ministricom Brnjac

MINTS

Linker
22. travanj 2024 21:26