MATIJA DJANJESIC/CROPIX
I ON JE TU

Vratio se adut Kauboja kojem je ozljeda u snu odnijela europsko srebro: ‘Trebala mi je ova Španjolska‘

- Protiv Španjolske igraš rukomet koji te u svakom smislu obogaćuje - rekao je naš vanjski igrač.
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 07. siječanj 2021. 16:25

Luka Šebetić na najbolji se mogući način vratio u hrvatsku reprezentaciju. Dečko koji je imao silnih pehova s ozljedama konačno je dobio priliku i pokazao dio kvalitete na koju nakon utakmice nije ravnodušan ostao ni sam izbornik Lino Červar.
Solidna obrana, četiri gola u napadu, sve nakon dugo vremena, a oko teme pehova najlakše se sjetiti one lanjske raritetne ozljede na spavanju (!?) - zbog koje je, ispostavilo se na kraju, morao na operaciju lijevog ramena radi “čišćenja” hrskavice koja mu je radila probleme i sedam godina ranije - koja ga je izbacila sa Europskog prvenstva u Austriji i Švedskoj na kojoj smo bili srebrni.

Pokazali puno vrlina

Luka, izbornik je rekao “dobro je bilo”?

- Pa, drago mi je to čuti, makar znam da je u svemu tome bilo i dosta grešaka, da će biti i jezikove juhe, opravdano, ali eto pomalo ide na bolje. Lovim se u obrani, nekad mislim na pivota, pa ostanem plitko, nekad zaboravim, pa odem duboko. No, mislim da će to biti sve bolje. Napadački je izgledalo OK, iskreno lakše je igrati kada kraj sebe imaš Duvnjaka i Cindrića. Bilo je i šuta i prolaza.

Dugo vas čekamo?

- Nije me dugo bilo zbog razno raznih pehova. Iskreno, poželio sam se ovakvih jakih utakmica i jakih protivnika kao što je Španjolska. To je neki rukomet koji te kao igrača obogaćuje. Različit od onog koji se igra u Francuskoj, u kojem su fizičke stvari dominantne.

Rekli ste da bi ste radije preskočili priču Tremblay?

- Ne zato što ne igram, jer mogu reći da imam dobar tretman i minute koje dijelim s Brunom Butorcem. Ali, ne ide nam, loše stojimo na tablici i jednostavno sam se dolaskom ovamo 26. prosinca iz te priče želio isključiti. Zato sam rekao da ne bih puno o tome. Francuska liga je takva da svatko svakog može dobiti, tako da se situacija za dva ili tri kola može promijeniti, a ja vjerujem da hoće.

Kakvo je zdravlje sada, leđa posebno?

- Sada je sve u najboljem redu, treniram i igram u kontinuitetu, što se toga tiče jako sam zadovoljan i neka tako i ostane.

Utakmica je bila poprilično sigurna?

- Odigrali smo dobro s obzirom na fazu priprema mogu reći da je stvarno bilo OK. Imali smo kontrolu svih 60 minuta, što protiv jedne reprezentacije kao Španjolska nije nimalo jednostavno. Pokazali smo puno vrlina, ali nismo sve, bit će vremena za to.

Prošao koronu u ožujku

Slijedi uzvrat u Madridu?

- Sve je to nekako bezveze kada se igra bez publike, ali već smo navikli. Sigurno da će oni biti kao domaćini motiviraniji da nam vrate, ali ja očekujem sličnu utakmicu kao u Poreču. Protiv njih je najvažnije biti koncentriran i ne griješiti. Mi smo to dobro uspjeli, makar smo u svemu tome dosta isprobavali. Mislim da je to veliki plus i za samopouzdanje, koje je jako važno prije polaska na veliko natjecanje.

Kakav je status u Tremblayu?

- Ugovor mi istječe na kraju sezone, a gdje ću igrati iduće još uvijek ne znam.

Iz Poreča ste se vratili u Zagreb, u hotelu Sheraton ste, što za vas znači da niste valjda ni 200 metara od kuće. Čudan osjećaj?

- Malo je, evo baš s prozora gledam na svoju školu u Križanićevoj. Ali, situacija je takva, moramo biti u karanteni da bi sačuvali zdravlje za nastup u Egiptu.

Jeste li vi prošli koronu?

- Ja sam na kontroli u svibnju doznao da sam razvio antitijela, što bi značilo da sam koronu imao još tamo negdje u ožujku. Da, znam da se treba paziti. Kažem nije jednostavno, ali svi smo svjesni da u ovoj situaciji drugačije ne može biti - zaključio je Šebetić.

Linker
04. svibanj 2024 15:49