Foto: Damir Krajac / CROPIX
STIGLO OBJAŠNJENJE

VUJOVIĆ NA OSEBUJAN NAČIN PREDSTAVIO VELIKO POJAČANJE PPD ZAGREBA Zato je doveden bivši hrvatski reprezentativac: 'Pa, 70 posto igrača ne igra obranu'

TRENER O POMOĆNIKU Denis Špoljarić se trebao predstaviti na novom poslu u PPD Zagrebu, ali je bio spriječen pa je Veselin Vujović objasnio kako je i zašto izabrao bivšeg ‘ministra obrane’ hrvatske reprezentacije
Piše: Filip OžboltObjavljeno: 05. listopad 2019. 10:26

Nepuna dva tjedna nakon što se vratio na klupu Zagreba Veselin Vujović kompletirao je stručni stožer. Treneru vratara Mariju Kelentriću pridružio se proslavljeni hrvatski reprezentativac Denis Špoljarić, koji je u četvrtak na press konferenciji trebao biti predstavljen, ali iz opravdanih razloga nije se pojavio. Zato je obraćanje medijima iskoristio trener Vujović kako bi se uz najavu subotnje utakmice SEHA lige protiv Eurofarm Rabotnika osvrnuo i na novo trenersko pojačanje.

Lakše je biti direktor

- Kad su ljudi u klubu razgovarali sa mnom i rekli da mijenjaju stručni stožer, postavilo se pitanje pomoćnika. Ja sam iskreno htio Tončija Valčića, ali projekt s Kinezima i to što oni rade kvarilo bi sliku i ozbiljnost Zagreba kao kluba kad bi usred sezone vraćao trenera natrag. Nakon toga sam u prvom razdoblju htio da nam pomogne njegov brat Josip, ali on je rekao da ima milijun poslova kao direktor. Naravno, lakše je biti direktor nego trener - našalio se dobro raspoloženi Vuja pa nastavio elaborirati.

- Predložili su mi iz kluba još nekoliko imena za koja ja nisam bio i onda sam tražio neko mlađe ime koje još nije trenerski afirmirano i prvo ime koje su rekli meni se svidjelo. Denis je igrao u ozbiljnim klubovima i u reprezentaciji, stasit je momak, igrao je odličnu obranu i može nam puno pomoći u tom smislu i odmah je na prvim treninzima to pokazao svojim sugestijama. On je pomoćnik koji će, kad mene nema, raditi ono što se nas dvojica dogovorimo, a ne ono što on sam misli. Idemo u tom pravcu.

S obzirom na to da je htio Tončija Valčića, a dobio još jednog obrambenog specijalista u Špoljariću, čini se da je Zagrebov najveći problem ove sezone obrana.

- Kad pogledate kadar koji imam i igrače na raspolaganju, vidjet ćete da 70 posto njih ne igra obranu. Kad ih pitam na kojoj poziciji u obrani se osjećaju dobro, kažu mi na krajnjem. Pa, čekaj malo, svi to možemo igrati, ali meni treba netko za sredinu gdje je fizička potrošnja ogromna, uvijek u kontaktu i borbi, a mi tamo nemamo rotaciju. Mi u obrani imamo nemotivirane igrače koje moramo kombinirati na pozicijama kako bismo dobili na agresivnosti. Došli smo u poziciju da imamo Šipića koji je odlično građen, nešto tipa Sulića, a on nikad nije igrao obranu. Mijenjati dva igrača u obrani i napadu je samoubojstvo u današnjem rukometu i prije nego što si počeo utakmicu - direktan je kao i uvijek bio trener Plinara.

Inače, pred subotnji domaći susret protiv Rabotnik Eurofarma ima puno problema sa sklapanjem sastava.

- Špende je ozlijeđen, Jović ima problema sa zadnjom ložom, ali vratio se Mrakovčić u četvrtak. Pitanje je koliko će nam biti od pomoći u startu, ali to je jedno ohrabrenje. Očekujemo da nam se sljedeći tjedan priključe Ašanin i Bećiri.

Pratimo dva Skandinavca i jednog Argentinca za desnog vanjskog

Zagrebu treba desni vanjski igrač, ali slobodnih igrača je malo, zna to i trener Vujović.

- Da sada ima 10 slobodnih desnih vanjskih, svi bi našli klubove po Europi jer toliki je nedostatak na toj poziciji. Ako hoćete dovesti nekoga u Zagreb, morate mu dati duplo više novca nego što mu netko ponudi vani. Treba naći nešto jeftino a dobro, a toga ne znam imali li i u Lidlu - opet je kroz smijeh rekao trener Zagreba i onda u ozbiljnom tonu ipak promijenio ploču.

- Mi u pravcu pojačanja razmišljamo i pratimo neke igrače, dvojica su Skandinavci, jedan je Argentinac, ali treba razmišljati kako bi se oni uklopili u mentalitet. Ja radim s onim što imam i u ovom je trenutku to za mene najbolje, ali gledamo na to da dovedemo jedno ili dva pojačanja koja bi nam pomogla u ostvarenju ciljeva u Ligi prvaka i domaćim natjecanjima gdje nismo favoriti kao što smo bili prije.

Linker
17. travanj 2024 22:55