RANKO SUVAR/CROPIX Cropix
PONUDIO RJEŠENJE

Vujović najugodnije iznenađenje Lige prvaka: ‘Zagrebu treba takav tata! Ako ga ne nađe, bit će teško‘

Nekadašnji trener Zagreba detektirao što danas nedostaje hrvatskom prvaku
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 01. listopad 2021. 19:43

Nitko nije očekivao Vardar na vrhu skupine A nakon 3. kola, pa vjerojatno ni vječni optimist Veselin Vujović. Ali Vardar igra dobro, skinuo je skalp ‘nepobjedivom’ Aalborgu, prije toga Meškovu, donio bod iz Norveške, razbio doma Pelister...


Vardar ima uz sve teškoće ozbiljnu momčad, vanjsku liniju u kojoj su braća Nyokas velika pojačanja, u kojoj su nikad bolji Taleski, pa Kuduz, Gadža, Morales, Diallo, s tri odlična vratara, Ristovskim, koji je uništio Aalborg, Tomovskim, koji je broj 1 i Ali Safarom, koji je joker; s tri super pivota: Totom, Walczakom i Stoilovom, s neuništivim Dibirovom i Georgijevskim, te povratnikom Đukićem na krilima... Puno novih imena, ali je Veselin Vujović u kratkom roku pohvatao konce i stvorio odličnu momčad.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Bio sam miljenik sreće

Vjerojatno to neće biti stalno savršeno, ali trenutno su apsolutno iznenađenje.
- Dobili smo te Dance koji ponekad misle da su izmislili i život i rukomet. Njih sam i u Zagrebu pobijedio, mislim da je to bila zadnja pobjeda... Vidi, prošle godine su igrali u ambijentu bez publike, što je znatno jednostavnije za njih, a sada nisu znali gdje su, na koju stranu ‘udaraju’ makar je bilo samo 2.500 ljudi zbog ovih epidemioloških preporuka. Gledao sam njihovu utakmicu protiv Zagreba, cepeline koje su igrali na kraju na +10 i to me motiviralo da im pokažemo da to ne može baš tako. Odigrali smo baš dobru utakmicu.


Treneri kažu da za puno novih igrača, treba vremena za uigravanje, a vi ste s puno novih već u formi. Istina oni su iskusni igrači, ali...
- Dogodilo mi se da Gurbindo pokazuje nezadovoljstvo, jer da je i u Rumunjskoj mogao dobiti bolji ugovor. Onda je počeo izmišljati razloge i mi smo u toj situaciji našli braću Nyokas, koje nismo planirali. I, eto, bio sam miljenik sreće, dobio sam dva prava igrača, koja, doduše, misle da je šut uvijek najbolje rješenje, ali moraju biti pod kontrolom. Imamo sada jednu dobru i mirnu situaciju. Publika digne ambicije, ali bez obzira na situaciju sada mi nismo favoriti ni protiv koga. Čvrsto sam na zemlji, svjestan da je ovo samo dobar početak.


Koji je i vama dobro došao?
- Apsolutno mi je trebalo ovakvih rezultata, nakon teških epizoda u Borcu, Želji iz Niša. Nisam se lako nosio s time.

Gadža me malo nervira

Liga prvaka djeluje izjednačenije nego ikad?
- Nema totalnih favorita koji će sve dobiti. Ni Barca odlaskom Raula i ozljedom Cindrića nije ista. PSG igra loše, Kielce izgubi u Rumunjskoj, Veszprem u Kielcu... Bit će tu svega. Mi dišemo s publikom, to nas nosi i izgleda jako dobro.


A kako vam djeluje Zagreb?
- Startali su jako dobro u sezonu i došli su s motivom na Vardar. Ozbiljno su se postavili, igrom slučaja otišli na Final Four SEHA lige i tamo odigrali dobro protiv Meškova i Veszprema, koji još nisu bili u formi. Onda su došla dva ozbiljna protivnika, dva realna poraza, pa Elverum koji su zamalo dobili... Ja nisam bio pristalica svega što se dogodilo u klubu, no strah od statusa želio je da se osiguraju s iskusnim igračima. Ono što vidim je da im fali srednjak koji drži kontrolu, ali i Vardar ga traži, pa ga nema na tržištu. Vistorop to igra korektno, Obranović je više lijevi nego srednji, a Sirotić je još mlad, kao i Klarica i Klis. No, svi oni da bi bili bolji moraju imati “tatu” u vanjskoj liniji koji će ih vući. Ako ga ne nađu, teška će im biti sezona.


I zadnje pitanje, kako ste zadovoljni u vlastitim redovima nastupima Gadže i Kuduza?
- Jako, makar me Gadža ponekad nervira, jer nema ni prvu ni treću brzinu, stalno je u drugoj, a što se Kuduza tiče imao je problem s ozljedom, pa sam ga odlučio poštediti da mi bude spreman za Montpellier - po tradiciji bez dlake na jeziku zaključio je Vujović.

Linker
18. travanj 2024 17:41