LUKA GERLANC/CROPIX Cropix
ODLAZAK LEGENDE

Vujović tužan: ‘Sarač je bio čovjek posebnog duha‘! Javio se i jedan od najvećih francuskih igrača ikad

‘Razmišljaš da si mogao više neke stvari podijeliti s njim. Gubitak je ogroman…‘
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 22. veljača 2021. 12:40

Hrvatska sportska javnost još uvijek ne može vjerovati da je ostala bez jednog od najvećih rukometaša Zlatka Saračevića. Jedan od najboljih hrvatskih rukometaša svih vremena i ugledni rukometni trener umro je nakon što je njegova ekipa u derbiju hrvatskog prvenstva u nedjelju u Koprivnici pobijedila Lokomotivu sa 32-29 i napravila veliki korak prema novom naslovu prvakinja.

Veselin Vujović također je bio u totalnom šoku i nevjerici kada je čuo tužnu vijest. Sjajni su suigrači, a kasnije i treneri suradnici bili Veselin Vujović i Zlatko Saračević.

- Ja sam zatečen u najmanju ruku. Preživio sam jedva gubitak Zlatka Portnera nedavno, s kojim sam prošao sve, pa onda još Đole Balašević kojem se bio gost na koncertima, prijatelj. I sada Sarač. Nekad stvarno nije lako nešto reći. Analiziraš što se moglo dogoditi, posebno danas kada je sve puno stresnije nego prije. Sarač je bio čovjek posebnog duha, suigrač, suradnik… Legneš i razmišljaš da to može da se dogoditi i meni sutra. Razmišljaš da si mogao više neke stvari podijeliti s njim. Gubitak je ogroman… Svi problemi samo jednom nestanu, riješe se, ali njega nema više.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

Sjetio se…

- Metaloplastika je bila prvak, Borac je zbog toga dobio kao drugi u ligi mjesto u Kupu prvaka. I treće kolo igraju Borac i Metaloplastika. Svi u Borcu razočarani ždrijebom, a kaže Sarač, mogli smo proći i gore da smo izvukli All star team.

I Vujin zaključak.

- Najgore je u svemu je što kad netko ode da se o njemu kaže toliko dobrih riječi. A kasno je, to on sad ne vidi. Bilo bi puno ljepše da se lijepe riječi čuju dok je vrijeme, svima bi nam bilo bolje. 

Ogroman trag Saračević je ostavio u Francuskoj gdje je nosi dresove Bordeauxa, Nimesa, Creteila i Istresa. I veliki Jackson Richardson tim je povodom na svom facebook profilu uz dvije zajedničke fotografije objavio i tekst u kojem piše:

- Dolazim podijeliti s vama tužnu vijest. Napustio nas je naš hrvatski prijatelj Zlatko Saračević. Tuga!!! Obitelji i našim sportskim prijateljima rukometašima šaljem iskrenu sućut povodom odlaska ovog velikog gospodina u svim stvarima.

Linker
01. ožujak 2021 12:56