SN/Arhiva
NA OVO NISU NAVIKNULI

ZA OVAKVE METODE TRENINGA SIGURNO JOŠ NISTE ČULI Legendarni hrvatski rukometaš u cik zore probudio igrače, koji nisu znali što ih je snašlo!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. rujan 2016. 17:05

U prelijepom starom Stonu, gradiću koji okružuju monumentalne zidine izgrađene u 14. i 15. stoljeću baš zbog zaštite solane od najezde i pljačke Mlečana, u svitanju srijede okupili su se na ranojutarnjem (6 sati) treningu rukometaši Dubrovnika, novog člana 2. lige.

Trener Zlatko Saračević prvi je zasukao rukave, za njim i rukometaši koji su imali odličan trening u “teretani” jednog od 58 bazena, koji se nalaze u stonskoj solani. Bazeni su još u vremenu Dubrovačke Republike dobili imena po svecima (Frano, Josip, Ivan, Petar...), a jedan od njih nosi natpis Mundo (svijet).

Mudri Dubrovčani sol iz tog bazena nisu prodavali, već je ona bila namijenjena narodu koji nije mogao doći do nje. U gospodarskom životu Republike promet i trgovina soli imali su iznimno važno mjesto i donosili prihod od 15.900 dukata godišnje ili trećinu, današnjim rječnikom napisano, godišnjeg proračuna.

Linker
06. svibanj 2024 19:50