LIGA PRVAKA

Zagreb pobjedom krenuo u novu euro avanturu, Šprem i Špiler sredili Pick Szeged

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 29. rujan 2012. 22:22

Povratak Lige prvaka u kultnu rukometnu “rezidenciju” u Ledenoj dvorani Doma sportova zaslužio je puno bolji dekor koji podrazumijeva tribine popunjene do posljednjeg mjesta. Nažalost, mjesto na kojem je CO Zagreb koračao dvaput do europskog vrha još nije zaživjelo duhom devedestih kada su ispisane najsjajnije stranice hrvatskog klupskog rukometa.

Dinamo i Hajduk krivi

Bila je subota, ulaznice su bile besplatne kao i za dvije uvodne utakmice hrvatskog prvaka, mladići u redovima CO Zagreba igrali su odlično i uvjerljivo pobijedili mađarski Pick Szeged...Svi su preduvjeti bili tu, nažalost, u isto se vrijeme igrao i veliki nogometni derbi između Dinama i Hajduka, a za isti je dan u metropoli bio rezerviran i termin za košarkašku utakmicu između Cibone i MZT-a iz Skopja. Bit ćemo optimisti i reći da je sve to bio jedan od ključnih razloga zašto “ledenica” nije bila dupkom puna.

Igrači Slavka Goluže napravili su veliki i važni korak ka dobrom plasmanu u skupini Lige prvaka. Prva je pobjeda bila imperativ u traženju svojeg mjesta pod suncem pored suparnika kao što su Barcelona, Füchse Berlin, Dinamo Minsk i švicarski Schaffhausen. Naravno, i Pick Szeged koji je od ovosezonskog debija protiv totalno podmlađebne zaagrebačke momčadi ipak imao pravo tražiti nešto više od poraza. I to u utakmici u kojoj niti u jednom dijelu nisu bili ni približno blizu bodovima.

- Ovo je vrlo važna pobjeda. Krenuli smo kako smo sei dogovorili, s jakim ritmom i što više brzi pogodaka iz kontri. Bilo je u obrani još dosta toga što se moglo popraviti i odigrati bolje. Bilo smo u određenim trenucima prepasivni, nismo spajali linije.., rekao je trener Goluža.

Odlična obrana

Iako je Goluža prigovarao zbog obrane, čini se da je malo previše grub prema mladićima koji su u prvom dijelu primili samo osam pogodaka. Iskusno Mario Kelentrić branio je odlično, isto kao i Filip Ivić:

- Imamo mladu momčad, sigurno je da će i dalje biti uspona i padova, no dečki su lavovski odigrali 60 minuta. Presretan sam što sam opet ovdje u Ledenoj, nisam tu bio dugih osam godina. Kad samo pomislim da sam se nedavno u lipnju oprostio od rukometa, a sada opet branim u Ligi praka...

Da, bio je Kelentrić kao staro vino, no i “mošt” nije bio loš. Mladići su stvarno ostavili srce na terenu.

Barcelona u Areni

- Treba nam još vremena, igrat ćemo sve bolje. Pobijedilo je htijenje, borbenost, trka, sve ono što je trener naglašavao uoči utakmice, rekao je Luka Stepančić.

Uz dodatak:

- Nisam zadovoljan svojim učinkom u drugom dijelu kad sam pao fizički. Kao da sam na trenutke bio pomalo odsutan.

Nije baš bilo tako loše, Luka je i previše skroman. No, i skromnost je materijal od kojeg se rade prvaci.

Bilo kako bilo, pobjeda i odlični pristup pozivnica su za sljedeću utakmicu u Zagrebu. Za pet dana ‘zagrebaši’ idu u Minsk, pa zatim u Švicarsku, a onda u Arenu (nadamo se prepunu) dolazi velika Barcelona...

Linker
19. svibanj 2024 23:26