Ivica Obrvan je nekada vodio Metković kojeg su se sjetili navijači Nexea

 SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
REPOVI VELIKOG OKRŠAJA

Zagrebaši o uvredama s tribina i povicima ‘Metković...‘: ‘Mene to jako motivira, time govore više o sebi!‘

Trener i igrač Zagreba su se osvrnuli na povike ‘Metković, Metković‘ i uvrede s tribina
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 09. svibanj 2022. 21:07

Što je neposredna proizvodnja u PPD Zagrebu rekla o utakmici u subotu i nadolazećem Kupu sljedeći vikend? Trener Ivica Obrvan po tradiciji odmjeren i profesionalan.

"Vjerojatno svi očekuju finale PPD Zagreb - Nexe, ali stvari ne treba preskakati. Mi imamo do toga Poreč koji jako respektiramo, Nexe ima čak dva susreta, s Bjelovarom i ako prođe sa Sesvetama. Ako se dogodi finale to će biti drugačije nego u subotu, jer je utakmica koja odlučuje od trofeju bez prava na popravak."

Kako je bilo čuti povike “Metković, Metković”. Vi ste bili trener Metkovića nekada?

"Ja sam profesionalac, jako sam fokusiran na svoju momčad i cilj mi je bio samo da je uštimam za pobjedu. Znao sam da im neće biti kao u Danskoj, da mi igramo drugačiji rukomet. Čuo sam neke povike, ali nisam registrirao nekog na tribinama posebno, niti me je to izbacilo iz koncentracije. Atmosfera je bila poticajna za momčad. Dio Metkovića je dio mog života u mladosti, sada sam profesionalac u Zagrebu i samo sam na to fokusiran. Svi su ljudi o krvi i mesa, ali pri tome smo mi bili dominantni u svim fazama i zasluženo pobijedili, isto kao što smo zasluženo izgubili u Našicama. U idućim utakmicama ćemo biti još bolji."

Ako Nexe nametne svoju igru…

"Imamo mi potencijal i za taj način igre gdje dominira trčanje, imamo kvalitetu za trčanje, da ne bude zabune. Vidjet ćemo ovisno o taktici. Ova nam je utakmica u subotu jako značila po pitanju samopouzdanja. Neće nas ponijeti visoka pobjeda, igrat ćemo kao da ove utakmice i devet razlike nije ni bilo. Očekujem osvajanje prvog trofeja ova sezone."

Možete li Jaganjca i Vejina ograničiti na nula golova?

"Ne moramo to, to samo govori kako su naši dečki iz sredine obrane odigrali u subotu. Mogu oni zabiti koliko hoće, a nas zanima da budemo pobjednici te utakmice."

Jakov Gojun jedan iz sredine te obrane kaže:

"Mislim da smo zasluženo pobijedili, da smo bili bolji u svim segmentima. Kup uvijek može otići na drugi stranu, ali mi radimo, vremena imamo, znamo što nam je činiti i bit ćemo sretni za mogući finale."

Kako reagirate na uvrede “lopovi, lopovi”, pa “Metković, Metković”, niste baš “balavac” puno je toga iza vas?

"Mene to jako motivira, Puno sam prošao, igrao u Madridu, Parizu, šest godina u Bundesligi, igrao sam pred punim tribinama, ne slušam ih, koncentriran sam na igru. Ako ne govore nama, onda govore više o sebi", zaključio je Gojun.

Linker
19. travanj 2024 20:02