SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
LIGA ZA PRVAKA

Zagrebaši pomeli Nexe i došli na korak do novog naslova: ‘Nisam očekivao ovako visoku pobjedu‘

U utakmici 5. kola PPD Zagreb razbio Nexe u Našicama uz sjajnu partiju Aleksa Vlaha
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 29. svibanj 2021. 20:00

Nexe - PPD Zagreb 23:33 (13:17)


NAŠICE SD Kralja Tomislava. Bez gledatelja. Suci: Jurinović (Zadar) i Mrvica (Biograd)


NEXE: Car (9), Radovanović (2+1); Mileta 2, Mrđenović, Barišić Jaman, Jelinić 1, Vida, Blažević, Severac, Pešić 1, Kević 6 (1), Rodin 6, Tomić, Jaganjac 6, Markušić, Pribetić 1. Trener Branko Tamše


PPD ZAGREB: Ašanin, Ristanović (5); Vistorop, Mrakovčić 2, Mandić 4, Klarica 2, Burić, Srna 1, Obradović 4, Stojnić, Perić, Matanović 2, Ravnić 4 (4), Leimeter 3, Grahovac 6, Vlah 6. Trener Ivica Obrvan


SEDMERCI: Nexe 1 (1), PPD Zagreb 5 (4)


ISKLJUČENJA: Nexe 12 minuta (Kević 4, Jaganjac 19, 24, Mrđenović 25, Markušić 21, 53), PPD Zagreb 10 minuta (Grahovac 11, Vlah 24, Srna 28, Mandić 48, Matanović 56)


IGRAČ UTAKMICE: Aleks Vlah


Rukometaši hrvatskog prvaka PPD Zagreba napravili su veliki korak ka još jednom domaćom naslovu subotnjom uvjerljivom pobjedom 33-23 (17-13) na gostovanju kod Nexea u Našicama u dvoboju 5. kola Paket24 Premijer lige - Lige za prvaka.

Aleks Vlah silno je razočarao zemljaka Branka Tamšea na klupi Nexea. PPD Zagreb u stilu prvaka prošao je iako su mnogi najavljivali teško gostovanje u Našicama. Ispalo je da nije bilo, jer Zagreb je djelovao puno bolje od Nexea kroz čiji se nastup od starta provlačila silna nervoza.


Da će biti tvrdo i da će biti velika borba, u to nitko nije sumnjao. Bitna je bila koncentracija na utakmicu, jer tu "prenapaljenost iz želje" ne igra bitnu ulogu, a tu je Zagreb bio znatno koncentriraniji. Zanimljivo je da je plus 4 u prvom dijelu uspio ostvariti bez ijedne obrane vratara, što se događa rijetko ili gotovo nikada, na 16 šutova Nexea.


No, zato je napad Zagreb bio strpljiv i kažnjavao svu brutalnost Nexea, koju u u redovima Zagreba pratio tek Zvonimir Srna, koju je također na kraju platio isključenjem. Počeo je Obrvan s iskusnijom postavom, Leimetera je usmjerio na Jaganjca, čije je zalete u polukontri i nakon brzog centra bilo najvažnije pričekati. No, još bolje je na tu rolu odgovorio mladi Klarica, makar je Jaganjca teško zaustaviti. Da nije bilo njega teško bi se Nexe izvukao već u prvom dijelu, a treba dodati da je Radovanović počeo briljantno skinuvši sedmerac Mandiću, da je imao nekoliko obrana, ali i nešto peha da su mu se obranjene lopte odbijale u aut.
Dobro je Zagreb odgovorio i nakon izlaska Obradovića, kojeg je Obran štedio u obrani tandemom Grahovac -Stojnić. Ulazak Vlaha ubrzao je loptu, pa se nedostatak Obradovića i Hrstića, kojeg ipak nije bilo nakon ozljede, nije ni osjetio. Odlično je širinu Zagrebovoj realizaciji dao Grahovac na crti, zabio je čak 4 gola u prvom poluvremenu, što je bilo iznad prosjeka, pa Obrvan s klupe nije skoro ni podigao u prvom dijelu iskusnog Burića.


Otežavajuća okolnost za Nexe bila je činjenica da je zbog grube igre Jaganjac u 24. minuti imao dva isključenja, što je za momčad u kojoj je nositelj bio popriličan problem.


Još bolje je Zagreb otvorio drugo poluvrijeme, otišao na +7 u samo četiri minute, pa je Tamše izgubio živce, a ni nervoza se nije smanjila, dapače. Da stvar po Nexe bude gora, počeo je braniti Ristanović, a Zagreb je zadržao mirnoću i igrao svoju utakmicu.
Moreno Car nije se predao, sjajno je branio i Nexe je počelo skidati Zagrebov plus, no onda su ponovo pali, pa je Zagreb mirno i koncentrirano dovršio utakmicu. U 59. minuti Zagreb je bio na +10, kao da mu protivnik nije Nexe nego netko slabiji iz lige. Aleks Vlah odradio je u toj završnici pravi show program i Zagreb je, koliko god domaćin bio nesretan, zaslužio pljesak. Nexeu ostaje šansa u Kupu.


Ivica Obrvan, trener PPD Zagreba nakon pobjede kaže:


- Nisam očekivao ovako visoku pobjedu protiv jake momčadi koja je bila jednaka s Löwenom. Digli smo formu, dobro se pripremili. Nexe ne može nadoknaditi ovu razliku, ali opuštanje neću dozvoliti.
Branko Tamše, trener Nexea:


- Bili smo 20 minuta u egalu, pa smo napravili greške i pali na -4, pa na 6-7 razlike i teško je to onda loviti... Čestitke Zagrebu, mojima pohvale za neke dijelove utakmice, ali za ovo je trebalo više.

Linker
28. travanj 2024 12:27