Silvio Ivandija
 Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
NAKON PORAZA OD KIELCEA

ZAGREBOV TRENER BIO JE SILNO RAZOČARAN 'Teško je objasniti promašaje zicera, logičnog objašnjenja nema. Moram pohvaliti Ivića koji je branio sjajno'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 16. studeni 2016. 23:10

Nakon utakmice protiv Kielcea u Varaždinu razočaranje nije skrivao trener PPD Zagreba Silvio Ivandija.

Izgubio je hrvatski prvak sa 26:23, ali dojam je da je moglo biti i drugačije. Ipak, ono što je europski prvak ponudio PPD Zagreb nije iskoristio.

- Pregorjeli smo u želji za pobjedom. Došli smo u čiste šanse, ali smo promašili šest–sedam kontri i nakon toga se jako teško vratiti u utakmicu. Falio nam je neki bljesak s vanjskih pozicija da bismo uspjeli. Želja je bila prisutna, ali nije išlo. Moramo pohvaliti Ivića koji je branio sjajno.

Što se događa s tim zicerima.

- Teško je objasniti, jer logičnog objašnjenja nema. Nismo imali toliko zicera dosad, sad jesmo i nažalost koncetracija u šutu.

No, nije to sve…

- Falio nam je organiziraniji napad na sredini, gdje nismo bili pokretljivi. I premalo raspoloženih vanjskih igrača je bilo.

Kielceov junak bio je Filip Ivić s 11 obrana. Evo kako je on komentirao utakmicu:

- Drago mi je da sam doma. Atmosfera prekrasna, roditelji, prijatelji, obitelji, cura na tribinama… Zagreb sam dosta pratio, bili su borbeni, znali smo sve. Zadnje smo utakmice izgubili do Vardara i Lowena s kojima je Zagreb bio bolji. Trebala nam je ovakva pobjeda, jer je u gostima teško pobijediti u Ligi prvaka. I sada možemo popravljati poraze od Vardara i Lowena.

Zlatko Horvat, realno je procijenio situaciju:

- Vidi se da Kielce nije u naj-izdanju, ali Filip je presudio obranivši nam puno zicera i tu je bila naša najveća nesreća. Kad nismo napravili razliku u prvom dijelu to smo skupo platili. Dobili su nas sa Bombačom i Zormanom zajedno, jer ih je u kombinaciji plus Aguinagalde jako teško čuvati. Ne mogu ništa zamjeriti dečkima, ali mi smo na 50–60 posto sada

Linker
08. svibanj 2024 00:41