ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
TEŠKA MISIJA

Zagrebu stiže jedna od najjačih momčadi Europe, Obrvan tvrdi: ‘Ovo nema veze sa zdravim razumom!‘

Naporan je ritam jer u 48 sati imamo dvije izrazito teške utakmice‘, kaže novi trener.
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 24. veljača 2021. 16:40

Rukometaši PPD Zagreba u četvrtak će u dvorani Sutinska vrela od 20.45 sati ugostiti mađarski Veszprem u susretu 13. kola skupine B Lige prvaka te će u svojoj posljednjoj domaćoj utakmici pokušati osvojiti prve bodove.

12 utakmica - 12 poraza! Ne zvuči baš dobro. No, ipak se u Nantesu puno toga činilo dobrim, ali činilo se i protiv Motora, Aalborga, Barcelone, Celja, pa nije ispalo tako na kraju. I ne treba imati prevelike iluzije, jer danas u Sutinska Vrela dolazi vjerojatno najbolje popunjena momčad Europe u ovom trenutku mađarski Veszprem. Bilo bi čudo da se niz prekine baš protiv njih.

Naravno da je želja imati barem neki bod u cijeloj priči, ali Liga prvaka nije za ispunjavanje želja i realno puno važnije za Zagreb u ovom trenutku je gostovanje u nedjelju u Šapcu protiv Metaloplastike u SEHA ligi. I onda čekati osminu finala Lige prvaka s nadom u neko čudo koje bi možda preokrenulo tijek ove jako teške sezone.

Ivica Obrvan je brzo polovio konce. Ima dovoljno iskustva da zaključi u čemu je problem, ali i to kako ga riješiti. Momčad je dobro odreagirala u Nantesu i sada to treba nastaviti potvrđivati.

- Naporno je sve ovo, vratili smo se u ranim jutarnjim satima u srijedu. Ovaj ritam tko god da ga je slagao nije zdravorazumski. Veszprem je jedna od četiri najbolje momčadi u Europi, što nakon iscrpljujuće utakmice u Nantesu nije nimalo lako.

Malo je vremena za pripremu?

- Što je tu je, regeneracijski trening, video i utakmica. Nema tu previše filozofije.

U kavom ste stanju zatekli momčad, je li to plus ili minus kada je riječ o očekivanjima.

- Iskreno nisam imao nekakva očekivanja, tek da odmah krenemo s radom. Obavio sam nekoliko individualnih razgovora, odlučio sam svima dati priliku, posebno na vanjskim pozicijama, što smo vidjeli u Nantesu gdje su neki dobro reagirali. Dopalo mi se da su se odlično borili, da su dobro rješavali dogovorene stvari kako je trebalo. Jedini segment u obrambenoj fazi koji nije bio na dobroj razini je igra prema protivničkim pivotima. No, opet to su reprezentativci svojih zemalja, jako je teško sve zaustaviti. Tri treninga smo imali, korektno smo se upoznali. Oni snimaju mene, ja njih. Ja se nadam da će u završna tri mjeseca ove sezone to sjedati na mjesto.

Disciplina igre bila je najveći problem u posljednje vrijeme, kulminirala je lošim ulascima u utakmice koje su gubljene u prvih 10 minuta.

- Jedna od prvih rečenica koje sam rekao kada sam preuzeo posao je bila da se rukomet ubrzao, ali da tu često ima bezglave jurnjave, što se pokazalo i u Nantesu u nekoliko navrata, posebno kod guranja na crtu. To je priča, progravanje, šut ili pokušat ću pa što bude. A toga ne smije biti, jer svaka takva greška se plaća golom protivnika. Želim da zadržimo dobru razinu brzine, ali da ostanemo koncentrirani u tome. Dobar dio utakmice smo odigrali vrlo pametno i disciplinirano. Boda mi je žao zbog dečki najviše, ali nećemo slaviti poraz, makar ovaj poraz nam je putokaz za naredne utakmice, jer igrali smo protiv vrhunske momčadi jako dobro.

Kako ćete vi iskoordinirati Zagreb i izborničku klupu BiH?

- Već sam bio u sličnoj situaciji kao trener francuskog Chamebryja i izbornik reprezentacije Makedonije, što je bila bitno složenija varijanta zbog udaljenosti. Sama je završnica sezone, mislim da dva reprezentativna ciklusa neće poremetiti ništa. Nisam jedini u takvoj situaciji, ovo je bio splet okolnosti. Postignut je dogovor, a što će donijeti period koji dolazi i kako će se ta priča sve skupa razvijati vidjet ćemo - zaključio je Ivica Obrvan.

Luka Mrakovčić prvenstveno se osvrnuo na dvoboj u Nantesu.

"Jučer smo odigrali dobru utakmicu za kojom ostaje žal, jer smo izgubili iako smo ju većim dijelom kontrolirali. Ne znam što nam nedostaje da već četvrtu ili petu utakmicu u sezoni na kraju ne uspijemo prelomiti u našu korist. Sigurno se vidi napredak u našoj igri što je bitno za utakmicu s Veszpremom. Mi sigurno nismo favoriti, ali to nikada u sportu nije garancija pobjede. Jedno je papir, a drugo je teren. Mi moramo dati sve od sebe i siguran sam da ćemo odraditi dobru pripremu. Na nama je da damo sve od sebe jer sve je moguće, pa ćemo vidjet krajnji rezultat", izjavio je Mrakovčić.

Uoči posljednja dva kola već je jasno kako će PPD Zagreb natjecanje u skupini završiti na posljednjem mjestu, trenutačno za sedmim Celjem PL zaostaje šest bodova, dok je Veszprem drugi sa sedam bodova manje od vodeće Barcelone, a pet više uz utakmicu više od trećeg Motora.

Linker
16. travanj 2024 23:17