MOHAMED ABD EL GHANY Afp
REAKCIJE IZ SVLAČIONICE

Zlatko Horvat detektirao razlog poraza, jedan od najboljih spomenuo i suce: ‘Bilo je nekoliko odluka...‘

Prvi dio je bio savršen, uspjeli smo ih učiniti nervoznima i neodlučnima - rekao je Horvat
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 12. ožujak 2021. 23:42

Hrvatska je na startu turnira u Montpellieru pod vodstvom novog izbornika Hrvoja Horvata upisala poraz od starog rivala Francuza 26-30 (15-12).

Francusku su do pobjede predvodili Dika Mem i Kentin Mahe sa po pet golova, dok je Timothey N'Guessan zabio četiri gola.

U hrvatskim redovima sjajan je bio Čupić sa 10 golova, Ivan Martinović je zabio pet, Luka Cindrić tri, a Igor Karačić i Domagoj Duvnjak po dva gola.

Krešo Kozina bio je dobro osvježenje u našoj igri, ali…

- Malo je falilo snage, igrali smo obranu koja nas je jako istrošila. Fulali smo par zicera, bilo je nekoliko odluka protiv nas i sve je palo u vodu.

Jeste li jako razočarani?

- Razočarani smo dosta, jer imali smo osjećaj da smo bili blizu i da smo bili na pravom putu..

Ali ne smijete dugo biti razočarani?

- Znamo što nas čeka, jedan jednako kvalitetan protivnik kao Francuska. A dobar si onoliko koliko si dobar na kraju posljednje utakmice - zaključio je Krešo Kozina.

Zlatko Horvat, jedan od najiskusnijih u našem sastavu, kaže:

- Prvi dio je bio savršen, uspjeli smo ih učiniti nervoznima i neodlučnima. To je bila na neki način pobjeda za koju je šteta da nije okrunjena. Očekivali smo više nakon toga. Bilo je nekih odluka koje su s našeg stanovišta sporne, ali nisu suci jedini krivci, imali smo i mi svojih loših stvari, nismo se uspjeli vraćati u obranu kako je trebalo, fulali smo, radili isključenja… Nismo si olakšali posao, ali rekao bih da ima dosta pozitivnih stvari.

Jeste li gledali Portugal?

- Portugal sam gledao protiv Tunisa. Vidi se da su napadački sjajna momčad, izuzetno su disciplinirani u tom segmentu. Imali su kontrolu rezultata, premda Tunis nije za baciti, puhao im je za vratom, ali ipak im se nije uspio približiti.

Linker
19. listopad 2021 05:18