- 2009. U FOTOGRAFIJAMA CROPIX-A - Zagreb, 010209.Sportska dvorana Arena Zagreb. Svjetsko prvenstvo u rukometu Croatia 2009. Finalna utakmica Hrvatska - Francuska.Na slici: Ivano Balic i Nikola Karabatic u raspravi.Foto: Josko Ponos / CROPIX
 Josko Ponos / CROPIX
BEZ DLAKE NA JEZIKU

Zoran Gobac: Krećemo u privatizaciju Zagreba kako bismo doveli - KARABATIĆA!

Ivano Balić će otići na isteku sezone ili završiti karijeru u Zagrebu. Naravno, otići će samo ako netko za njega ponudi neku nebuloznu cifru... - rekao je Zoran Gobac
Piše: Jelena KolarObjavljeno: 07. listopad 2010. 13:29

Sezona je na početku, odigrane su dvije utakmice u Ligi prvaka, jedna odlično, druga ne. Kako Zoran Gobac, predsjednik Odbora za hitnost, ocjenjuje taj start?

- Možda nas je utakmica u Rumunjskoj malo zavarala, za igru u Sarajevu nemamo nikakvog opravdanja. Naš trener Kljaić nabrojao je 27 sudačkih pogrešaka na Zagrebovu štetu, ali da ih je bilo i više, mi smo tu Bosnu morali pobijediti. Ovo nam je bila dobra škola i sada je jasno da bahatost i prepotencije neće stanovati u našem klubu - rekao je Gobac, koji se odmah nadovezao na reprezentaciju.

- Neću dopustiti nikakva podbadanja s jedne i druge strane, svi moraju biti u službi hrvatskog rukometa. O igrama reprezentacije dobrano ovise i transferi igrača, a i prodaje njih samih našem klubu.

Kako ste zadovoljni prijelaznim rokom?

- Mislim da Zagreb mora još zamijeniti jednog dva igrača, po mogućnosti dovesti još kojeg hrvatskog reprezentativca...

CO Zagreb je nedavno pokrenuo pretvorbu kluba u dioničko društvo. Zašto baš sada?

- Imamo nekih dugova, ali to nije problem. U privatizaciju smo krenuli da bismo riješili Grad Zagreb koji je naš sponzor, a nema potrebe da bude naš sponzor, nego da bude naš partner i vlasnik. Uostalom, privatizacija je temelj za dovođenje dva-tri igrača.

Imena?

- Nije tajna da želimo Nikolu Karabatića. Ako izrazi želju da dođe u CO Zagreb, mi ćemo ga kupiti. On je možda najkompletniji igrač svijeta, a uostalom i dijelom je naše gore list. Na tom projektu će raditi ozbiljni ljudi i ako bude imalo šanse, mi ćemo ga dovesti.

Balić?

- On će otići na isteku sezone ili završiti karijeru u Zagrebu. Naravno, otići će samo ako netko za njega ponudi neku nebuloznu cifru...

Kompletan intervju pročitajte u tiskanom izdanju SN-a!

Linker
17. travanj 2024 18:32