Zeljko Hajdinjak / CROPIX CROPIX
TRILER U ZAVRŠNICI

RUKOMETAŠICE PODRAVKE OSVOJILE IZNIMNO VAŽAN BOD NA GOSTOVANJU KOD AKTUALNIH PRVAKINJA EHF KUPA Zlatko Saračević: 'Imamo pet bodova, cilj je osam'

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 18. siječanj 2020. 20:32

Podravka Vegeta ostala je neporažena na gostovanju kod Siofoka, aktualnog osvajača EHF kupa i trećeplasirane ekipe jakog mađarskog prvenstva.

Bila je to uzbudljiva i do samog kraja neizvjesna utakmica u kojoj su obje momčadi imale puno oscilacija, no na kraju su više mirnoće i koncentracije imale gošće iz Koprivnice, koje je na obali Balatona bodrila i mala skupina njihovih navijača Kronikusa.

Bod kojeg su osvojile mogao bi se pokazati iznimno vrijednim.

Odlučnije u nastavku

Dobro su Koprivničanke krenule u utakmicu, držale su se u egalu u prvih desetak minuta, ali onda je krenulo prvo odvajanje domaćih. Džono je promašila zicer pri rezultatu 5:5, Siofok je brzo otišao na 9:5. Saračević je na time-outu tražio da se igra odlučnije, s bržom loptom i promjenama pravca, cilj mu je bio razbiti grč u kojem se našla njegova ekipa. Do kraja poluvremena šteta je stavljena pod kontrolu, 18:14 nije izgledalo nedostižno, ali obrana definitivno nije bila na željenoj razini iako je Jovana Risović bila sjajna i svojim intervencijama držala gošće u igri.

Podravka je zaigrala odlučnije u nastavku, obrana je bila čvršća i agresivnija. Ušla je Mugoša na lijevo krilo i donijela konkretnost, u napadu su dobro kombinirale Stanko i Tsakalou, i u 47. minuti Stanko zabija za Podravkino vodstvo 26:24. U posljednjih 10 minuta bilo je svega. Prvo Ećimović brani sedmerac Aoustin, pa Siofok serijom 4:0 odlazi na 30:26 u 56. minuti.

Teška, ali ne i bezizlazna situacija za hrvatske prvakinje. Prvo zabija Benko s igračicom više, potom Mugoša, a -1 postavlja Beganovič minutu prije kraja, uz to zarađuje i isključenje Tomori. Siofok ne koristi napad, opet je na sceni Risović, a na drugoj strani opet Benko za 30:30. Mađarice su imale 20 sekundi za pobjedu, Milošević tri sekunde prije kraja zarađuje isključenje, a nakon deveterca Kobetić pogađa u blok i veliko slavlje koprivničkih rukometašica moglo je početi.

Na kraju 30:30, još jedan korak više prema plasmanu u četvrtfinale EHF kupa, ali i fini rezultat uoči uzvrata sa Siofokom u Koprivnici, u kojem bi se moglo odlučivati i u prvom mjestu u skupini. Sjajna je Podravka u 2020. godini, koju je otvorila domaćom pobjedom protiv Magure, potom je slavila kod Kopenhagena, a sad osvojila vrijedan bod u Mađarskoj. Ako je Siofok među pet-šest najboljih ekipa Europe, kako to kaže Saračević, onda ni Podravka nije baš daleko.

Kvalitetna utakmica

S tim da u igri koprivničkog sastava ima i puno prostora za pomake, samo su Koprivničanke opet promašile velik broj zicera. Da su bile malo preciznije, mogle su kući ponijeti i puni plijen, ali ni ovako se nitko sigurno neće buniti jer na drugoj strani doista je bila jaka družina predvođena hrvatskim adutima Andreom Kobetić i Katarinom Ježić, ali i nizom drugih kvalitetnih igračica.

- Bila je to jedna jako kvalitetna utakmica, na razini jedne dobre utakmice Lige prvakinja, u prekrasnom ambijentu. Mi smo u prvom poluvremenu bili malo stidljivi, onda smo u nastavku igrali onako kako znamo. Čak smo i poveli, u tom razdoblju smo i dalje igrali dobro, ali smo ujedno imali i puno promašenih zicera što nas je moglo skupo koštati. Pokazali smo kvalitetu i karakter, i idemo dalje. Imamo pet bodova, cilj je osam – izjavio je Podravkin trener Zlatko Saračević.

Linker
19. travanj 2024 13:20