Drago Sopta / CROPIX
USPJEH U MERSINU

RUŠENJE REKORDA Hrvatska na MI osvojila najviše zlatnih medalja u povijesti

Piše: HinaObjavljeno: 01. srpanj 2013. 13:28

Zadovoljan sam rezultatima hrvatskih sportaša na Mediteranskim igrama u Mersinu. Broj osvojenih zlatnih odličja premašio je moja očekivanja," naglasio je šef Misije hrvatske delegacije na Mediteranskim igrama u Mersinu Damir Šegota.

Hrvatska reprezentacija je na MI osvojila 11 zlatnih, sedam srebrnih i devet brončanih odličja što ove MI po broju zlata čini najuspješnijim u našoj povijesti. Do Mersina hrvatski sportaši su najviše zlata osvojili 1993. u francuskom Lanmguedoc Roussilionu, devet.

"Kriteriji koje smo postavili su ispunili očekivanja, premda su neki bili protiv njih tvrdeći kako su prerestriktivni. No ovdje su zaista išli najbolji. Izuzev taekwondoa koji bi sigurno osvojio koju medalju da došli na Igre. I sa puno većim brojem sportaša ne bi osvojili puno više medalja," dodao je Šegota.

Istaknuo je kako je uoči početka natjecanja prognozirao između 25 i 30 medalja što se pokazalo točnim.

"To je odličan rezultata kada se zna da smo u Mersin poslali skoro 60-tak sportaša manje nego prije četiri godine u Pescaru," dodao je.

Šef hrvatske Misije se osvrnuo i na organizaciju natjecanja.

"Selo je bilo na razini olimpijskih igara. Hrana je bila OK, jedino je, posebice u početku bilo problema s transportom. No, Turci su pokazali puno dobre volje."

Šegota je naglasio kako su u Mersinu nastupili i osvajači zlatnih odličja s olimpijskih igara u Londonu Sandra Perković, Giovanni Cernogoraz, te vaterpolisti što pokazuje kako su MI važno i kvalitetno natjecanje.

Linker
02. srpanj 2024 14:21