Dražen Aleksić / CROPIX
SLAVKO GOLUŽA

'S Ivanom nije bilo nikakvih problema, nemojte me tjerati da ga dovedem i da vam on to kaže'

Piše: Kristina DominkovićObjavljeno: 29. siječanj 2012. 22:30

Ivano Balić nikoga nije ni pogledao. Čak se nije ni usudio proći onih 10-ak metara mix-zone kroz koji po pravilu treba proći. Prošuljao se ispod nekog paravana i pobjegao.

Nije jedini, svi su. Svi su pobjegli bez objašnjenja. Tek je Marko Kopljar, čovjek koji je jučer zauzeo mjesto u najboljoj sedmorci turnira, na desnom vanjskom, sramežljivo mahao rukama “takav je dogovor”.

IZBORNIK BEZ ALIBIJA

Dogovor - hrvatski rukometaši nakon osvojene europske bronce neće reći ni riječi.

- Stvaraju se slučajevi - dobacio je Ivica Udovičić, direktor naše reprezentacije, što god to značilo.

- Igrači su se međusobno dogovorili, to je njihov stav. Više ne daju izjave za medije osim za televizije. Odluka je takva zbog zbog pogrešnih, krivo prenesenih izjava, koji nikad nisu rekli. Nisu konkretizirali kome zamjeraju - tek je nešto više izvijestio glasnogovornik Hrvatskog rukometnog saveza Zlatko Škrinjar.

Jesu li se igrači za ovakvu odluku dogovorili da će je provesti budu li na kraju i poraženi, ili su se pobjedom ohrabrili?

- Ni u kom slučaju ne bi razgovarali - dodao je Škrinjar.

- Ako trebate nekoga oprati, operite mene, nemojte igrače - počeo je hrvatski izbornik Slavko Goluža.

Ali zašto bi ih netko “prao”, osvojili su europsku broncu?

- Dirali su ih natpisi u novinama.

Koji?

- Primjerice o svađama mene i Ivana Balića kojih nije ni bilo. Među nama nije bilo nikakvih problema. Nemojte me tjerati da Ivana dovedem na ovu stolicu da sjedne i kaže vam - digao je ton izbornik.

- Žao mi je što su neki mediji prenosili krive informacije. Ja nikada nisam tražio alibije, opravdavao se i ne može mi nitko reći da nismo htjeli, da se nismo trudili.

Je li izbornik ipak savjetovao svoje igrače da posao odrade do kraja? Jer posao je i stati pred novinare. U biti, pred javnost. Novinari su ionako samo most preko kojega idu riječi.

- Pa tu su vam igrači - pokazivao je Goluža na kapetana Igora Vorija i Marka Kopljara, koji su se pojavili na press-konferenciji zajedno s izbornikom.

Da, tu su jer moraju biti, inače bi po pravilima EHF-a platili kaznu. Da, tu su bili, ne i u mix-zoni.

- Poštujte njihovu odluku.

Lako je to reći, ali zar čitatelji, oni koji ih stalno prate, nisu zaslužili pročitati što imaju za reći oni za koje navijaju?

- Ja poštujem igrače, nije ni meni bilo lako kad sam neke stvari govorio, a izlazilo je drugo. Ja nikada nisam upro prstom u igrača da je kriv. Ako je netko kriv, ja sam. A izlazilo je da sam pričao ovo ili ono. Ponavljam, s Balićem nije bilo nikakvih problema. Ja bih vam rekao da je bilo. Mi smo od prvoga dana živjeli i davali sve jedan za drugoga, podržavali se. Zato ih shvaćam, i meni je bilo teško.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a

Linker
29. rujan 2024 13:30