CROPIX
STRUČNA ANALIZA

SADA SU NA REDU NORVEŽANI, ALI... Nakon ovakve pobjede protiv Španjolaca sigurno je da Hrvatska nije pokazala što sve može

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. siječanj 2017. 11:59

Protiv Španjolske smo odigrali najbolju utakmicu na turniru i zasluženo izborili polufinale svjetskog prvenstva. U prvom i drugom poluvremenu pokazali smo kako se igra obrana sa šest igrača na crti, u kojoj su posebice briljirali Musa i Gojun. Njihove reakcije na crti, način na koji su predviđali kretnje suparnika, bila je naša osnovna snaga. U prvom dijelu u napadu se istaknuo Mamić, koji nam je svojim pogocima održavao rezultatsku prednost. U nastavku se priključio i Cindrić, a ne treba zaboraviti ni učinak vratara.

Golmani su bili tu kada je najviše trebalo. Pešić, a potom i Stevanović, zaustavili su nekoliko ključnih lopti. Posebno su bile važne obrane Stevanovića u drugom dijelu, kada su Španjolci došli do izjednačenje, čime nam je omogućio da vratimo prednost.

Strahovali smo od Aguinagaldea na crti, ali on je bio nevidljiv. Isto vrijedi i za njihov vanjski šut. Dva su to segmenta igre naših suparnika na kojima je naša obrana odradila najveći posao. U prvom dijelu mučile su nas njihove kontre i polukontre. Kažnjavali su svako naše sporo vraćanje u obranu. U jednom razdoblju nismo imali ni pravog rješenja za njihova krila, ali Španjolska je jaka reprezentacija i nemoguće je sve zaustaviti.


Spain vs Croatia 29-30 Handball 2017 World... v

No, u konačnici odigrali smo jednu odličnu, pravu mušku utakmicu, s puno uloženog truda i požrtvovnosti. Karakteristike su to koje moramo prenijeti u sljedeću utakmicu, u kojoj nas čeka Norveška, inače reprezentacija koja prema u posljednje dvije godina igra najljepši rukomet. U potpunosti su nadigrali Mađare, na trenutke imali i deset golova prednosti, i sigurno je da nam protiv njih neće biti lako. Dobili smo ih u Poljskoj, ali to je sada zrelija, starija i iskusnija ekipa.

No, nakon ovakve igre i pobjede protiv Španjolaca sigurno je da hrvatska reprezentacija nije pokazale što sve može. Možemo još više i bolje. Počeli smo se dizati u utakmici protiv Egipta, nastavili smo to protiv Španjolske, što nam je zasigurno donijelo dodatnu dozu samopouzdanja. Kada se uđe u polufinale, nikada ne nedostaje motiva, volje i želje. Treba samo nastaviti s ovako dobrom obranom.

Linker
20. travanj 2024 04:12