Ronald Gorsic / CROPIX
SPORTAŠI VELIKOG SRCA

SANDRA I RUKOMETAŠI RAZVESELILI DJECU U KLAIĆEVOJ BOLNICI BALONIMA I POKLONIMA 'Ovakve akcije su vrijedne divljenja jer nam nedostaje empatije'

Sandra Perković je istaknula da joj je drago da je Ina pomogla njenoj najdražoj bolnici.
Piše: Jutarnji ListObjavljeno: 17. listopad 2019. 12:42

INA je donirala 100.000 kuna Klinici za dječje bolesti Zagreb, tzv. Klaićevoj bolnici, za uređenje dnevne bolnice za dječju i adolescentsku psihijatriju. Donirana sredstva uložit će se u osiguranje tehnoloških uvjeta za provođenje specifičnih aktivnosti u programu za zaštitu mentalnog zdravlja kronično bolesne i dugotrajno hospitalizirane djece. Ravnatelj bolnice Goran Roić rekao je da bi opremanje odjela moglo završiti do kraja ove godine te da bi otvorenje bilo početkom 2020.

- Otvaranje dnevne bolnice podiže kvalitetu zdravstvene skrbi unutar dječje i adolescentne psihijatrije, povećava broj pacijenata te značajno proširuje i unaprjeđuje dijagnostičke i terapijske mogućnosti u zaštiti mentalnog zdravlja djece - kazao je Roić.

Nino Dalić, član Uprave Ine, prilikom dodjele donacije izjavio je da Ina kontinuirano ulaže u unaprjeđenje poslovanja kako bi imali prilike pomoći i svojim sugrađanima.

- Projekt donacije hrvatskim bolnicama najbolji je primjer toga, a drago mi je da ponovno surađujemo i s Klinikom za dječje bolesti Zagreb. Ponosan sam da smo do sada ovoj bolnici donirali oko 700.000 kuna te tako doprinijeli u nabavi potrebne opreme i liječenju najmanjih pacijenata - rekao je Dalić.

Na svečanoj dodjeli bila je i najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković, koja je istaknula da joj je drago da je Ina pomogla njenoj najdražoj bolnici, a osim nje govorio je i izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar, koji je bio u pratnji rukometnih reprezentativca Zlatka Horvata, Davida Mandića i Marina Šipića.

- Često čujemo da u našem svijetu nedostaje empatije i zato su ovakve akcije vrijedne divljenja, pogotovo kada pomažu najpotrebitijima, našoj djeci. Istina, važno je ostvariti u nekoj firmi, ali je još važnije pomoći nekom drugom - kaže Červar.

Nakon službenog djela, svi okupljeni obišli su odjel ortopedije, gdje su malenim pacijentima podijelili balone i prigodne poklone.

Linker
19. travanj 2024 23:19