Goran Mehkek / Cropix
SNJEŽNA KRALJICA

Schild treći put slavila na Sljemenu, Ana Jelušić dobra 11., Sofija Novoselić 25.!

Marlies Schild po treći put postala je Snježna kraljica. Sjajna austrijska skijašica potukla je konkurenciju na Sljemenu, za čak 75 stotinki bila je brža od Marije Reisch
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 04. siječanj 2011. 15:52

Kraljica slaloma Marlies Schild i Snježna je kraljica, Austrijanka je treći put u karijeri pobijedila na zagrebačkome Sljemenu. Nakon pobjeda 2006. i 2007., Schild je uvjerljivo slavila i ove godine, bila je prva i nakon prve vožnje te je pobijedila sa 75 stotinki prednosti pred vodećom u ukupnome poretku Svjetskoga kupa, Njemicom Marijom Riesch.

Riječanka Ana Jelušić osvojila je 11. mjesto, što je, s obzirom na njene rezultate ove sezone, vrlo dobar rezultat. Još jedna hrvatska predstavnica ušla je u drugu vožnju, Sofija Novoselić je 25. mjestom osvojila prve bodove u karijeri.

Tea Palić nije izborila drugu vožnju, bila je 40. Na postolju je još završila Talijanka Manuela Moelgg, sa sekundom i osam stotinki zaostatka za Schild.

- Sjajno se osjećam, utrka u Zagrebu je odlična. Sretna sam zbog pobjede - rekla je pobjednica Shild.

Jelušić je nakon prve vožnje bila 15., zaostavši dvije sekunde i 24 stotinke za vodećom Shild. U drugu je odlično krenula, prvi dio staze završila s pola sekunde prednosti pred tada vodećom Francuskinjom Sandrine Aubert. No, u drugome je dijelu napravila jednu grešku, usporila, te je kroz cilj prošla kao u tome trenutku druga, sa 16 stotinki zaostatka za Aubert. Na kraju joj je upravo tih 16 stotinki nedostajalo da bude među prvih deset.

- Prije svega Čestitam Sofiji, za nju je ovo puno posebniji dan nego za mene. Kad sam ušla u cilj, znala sam da će me 16 stotinki zaostatka koštati nečega, eto koštalo me mjesta u prvih deset. No, rezultat je dobar, pokazala sam da mogu i nadam se da će sada sve krenuti na bolje.

Sofija Novoselić je i nakon prve vožnje bila 25., kada je za vodećom Schild zaostala tri sekunde i 55 stotinki. Priličan je to uspjeh za 20-godišnju Zagrepčanku, koja je krenula sa startnim brojem 62. Novoselić je u drugoj vožnji vozila prilično oprezno, i uspjela je sačuvati poziciju iz prve vožnje.

- Oduševljena sam, hvala Ani. Kad sam završila drugu vožnju, pomislila sam ‘mogla sam i više’. Ana mi je dala važan savjet, rekla mi je da je u drugome dijelu staze najvažnija glava - rekla je Sofija.

Snježna kraljica, slalom Svjetskog kupa skijašica, rezultati:

1. Schild (Aut) 2:01.80

2. Riesch (Njem) +0.75

3. Mölgg (Ita) +1.08

4. Poutiainen (Fin) +1.25

5. Pietilae-Holmner (Šve) 1.84...

11. Jelušić (Hrv) +3.65...

25. Novoselić (Hrv) +7.33...

Predsjednik Josipović na ženskom slalomu na Sljemenu

Predsjednik Republike Hrvatske, dr.sc. Ivo Josipović na Sljemenu prati ženski slalom Vip Snow Queen Trophy...

Uz ministra znanosti, obrazovanja i sporta Radovana Fuchsa, uzbudljivu utrku najboljih slalomašica svijeta prate, između ostalih, potpredsjednica Hrvatskog sabora Vesna Pusić, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.

Vip Snow Queen Trophy 2011. i sa tribina prate mnoge poznate osobe s hrvatske javne scene i svjetskog sporta, među kojima se ističe i legenda svjetskog skijanja Alberto Tomba. U publici su viđeni i brojni drugi uglednici među kojima su i zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, Jelena Pavičević-Vukičević, predsjednik Uprave Vipneta Mladen Pejković, predsjednik Uprave Raiffeisen Consultinga Dražen Nikolić, ugledni zagrebački odvjetnik Marijan Hanžeković i mnogi drugi.

Linker
26. lipanj 2024 11:08