Nenad Dugi / Cropix
ZAGREB - CONSTANTA

Šego uoči Constante: Nismo isti kao u Rumunjskoj, ali oni neće reći - bolji ste i ajd' bok

Piše: Jelena KolarObjavljeno: 19. veljača 2011. 17:39

Ljubo Vukić zabio je 13 komada, Marin Šego skinuo je 22 lopte, i CO Zagreb imao je 10 golova viška na svojoj strani. Tako je bilo prije pet mjeseci u Constanti. Danas u Areni u sastavu zagrebaša neće biti Vukića, međutim drugi junak je tu.

- Eto, vrijeme je ponovno za Constantu - reći će dobro raspoložen Šego.

- Ta je utakmica izgledala lagano, i rezultatski i na sve druge načine, ali od tada su promijenili dva trenera, doveli su i nove igrače, koji su svi reprezentativci i nisu bezazleni. Mi se ne smijemo ni u jednom trenutku opustiti i mislim da ćemo onda lako pobijediti. Moramo se maksimalno koncentrirati na taj susret i drugi dio Lige prvaka otvoriti pobjedom - Šego nema dvojbe o tome što on i njegovi suigrači moraju danas napraviti.

No, koliko su spremni za to? Situacija je potpuno drukčija nego što je bila tada. Jer, uz to što nemaju nekoliko igrača koji im nedostaju zbog ozljeda, većina zagrebaša odradila je i teško Svjetsko prvenstvo u Švedskoj, koje im nije ostavilo zadovoljstvo.

- Mi sigurno nismo u stanju u kojem smo bili. Stvarno nas prati i peh s ozljedama, i to toliko da nas i na treningu nedostaje pa uskače čak i Mana ( Jelčić, pomoćni trener).

Boji li se možda opuštanja među svojim suigračima jer su prvi susret dobili uvjerljivo 10 razlike?

- Ne, sigurno toga neće biti. Uostalom, kao što sam rekao, Constanta je dovela pet igrača, promijenili su trenere, očito je da rade i ulažu, da se nisu predali, i sigurno neće doći u Zagreb i reći “evo, 10 razlike je za vas i ajd’ bok”.

Što će biti presudno u današnjem susretu?

- Mora presuditi naša dobra obrana i da mi golmani odradimo posao solidno kako bismo dali što više golova iz kontre i polukontre. I neka bude slično kao tamo, ne mora isto, ali slično.

Linker
20. svibanj 2024 02:43