Vlado Kos / CROPIX
GIMNASTIKA

SELIGMAN IZBORIO FINALE SVJETSKOG KUPA U MAĐARSKOJ 'Osjećao sam se dosta nervozno i malo iscrpljeno, ali ne mogu biti nezadovoljan...'

Piše: HinaObjavljeno: 06. rujan 2019. 22:39

Hrvatski gimnastički reprezentativac Robert Seligman plasirao se u finale konja s hvataljkama na Svjetskom kupu u mađarskom Szombathelyju, što mu je prvo međunarodno natjecanje na kojemu je nastupio nakon svibnja te trijumfa pred osječkom publikom kada je na domaćem terenu osvojio zlatno odličje.

U današnjim kvalifikacijama u Szombathelyu nastupila su trojica hrvatskih gimnastičara te dvije gimnastičarke, Robert Seligman jedini je hrvatski predstavnik koji je izborio nastup u subotnjem finalu zauzevši odlično treće mjesto s ocjenom 14.350. Bolji od njega bili su samo Ukrajinac Oleg Verniaiev (14.750) te Slovenac Sašo Bertoncelj (14.350).

"Startna ocjena je bila 5.8, izbacio sam samo jedan element - bočni 'spindle', koji je dio moje najjače vježbe koju pripremam za Svjetsko prvenstvo. Nakon četiri mjeseca duge pauze i pobjede u Osijeku, ovo mi je bilo prvo natjecanje i osjećao sam se dosta nervozno i malo iscrpljeno, zbog priprema na kojima sam bio praktički do polaska ovdje. Ne mogu biti nezadovoljan. Odvježbao sam bez veće pogreške, ocjena 14.350, treće mjesto. Dobio sam ono što sam i htio - da dva puta ovdje nastupim, da dva puta osjetim natjecanje", rekao je nakon kvalifikacija 33-godišnji Seligman

Finale konja s hvataljkama na rasporedu je u subotu od 15.30 sati.

"Vidjet ćemo kako ću se osjećati, hoću li ići jaču startnu ocjenu 6.1 ili istu ovu… To ćemo odlučiti uoči samog natjecanja. Dat ću sve od sebe i pokušati se popeti na još jedno pobjedničko postolje. Ali, za mene je najvažnije pokušati odvježbati što bolje, da ocjena bude što veća, preko 14 bodova i da se što bolje pripremim za Svjetsko prvenstvo."

U kvalifikacijama konja s hvataljkama nastupio je i Jakov Vlahek koji je zbog pada sa sprave zaradio ocjenu 12.200 te se plasirao na 19. mjesto. Pad na doskoku kod posljednje dijagonale u vježbi na parteru finala je koštao Aurela Benovića koji je u naposljetku završio kao 16. s osvojenih 13.350 bodova.

Obje hrvatske predstavnice, Tina Zelčić i Petra Furač, nisu imale sreće kao niti gore spomenuti dvojac. Naime, obje su imale padove u svojim vježbama - Tina na gredi (11.050), a Petre i na gredi (10.800), i na parteru (9.850) te su ostale bez finala.

Linker
18. travanj 2024 16:10