Bozidar Vukicevic / CROPIX
JEDRENJE

Šime Fantela i Igor Marenić obranili naslov prvaka Europe u klasi 470!

Piše: Tomislav PoljakObjavljeno: 03. srpanj 2012. 23:53

Šime Fantela i Igor Marenić obranili su naslov prvaka Europe u klasi 470! Uoči plova za medalje hrvatski jedriličari imaju nedostižna 22 boda prednosti pred drugoplasiranim Britancima.

Nema pogreške!

Šime i Igor su na prvenstvu u škotskom Largsu tijekom cijeloga tjedna jedrili prilično uvjerljivo. Da nije bilo diskvalifikacije u sedmom plovu, u kojem je zbog preranog starta “nastradalo” još osam posada, vijest o zlatu bila bi potvrđena još i ranije. Ovako je zadarsko-creski dvojac, kako je to Igor Marenić izjavio, morao jedriti s “utegom oko vrata” jer svaka je pogreška mogla biti koba za njihov konačni plasman.

Međutim, kao što to obično biva s njima dvojicom, ona se nije dogodila. U jučerašnja dva jedrenja ostvarili su peto i prvo mjesto i došli do nedostižne prednosti ispred Britanaca Saxtona i Masona (22 boda više) te ruske braće Šeremetjev (25 bodova više).

Idealan uvod za OI

Iako konkurencija u Škotskoj nije bila potpuna (Šime i Igor bili su jedina posada iz top 10 ISAF-ove ljestvice), obrana europskog naslova najbolja je moguća priprema uoči Olimpijskih igara. Najveće hrvatske jedriličarske uzdanice doći će na OI kao brončani sa SP-a i europski zlatnici u 2012. Weymouth nudi šansu za zaključiti komplet.

Linker
19. svibanj 2024 16:36