REUTERS
FORMULA 1

SJAJNI VOZAČ FERRARIJA OSTVARIO ČETVRTI POLE POSITION SEZONE, ALI SVI PRIČAJU O NEREDU NA STAZI 'Ovo je bilo gore od juniorske formule'

Najveći gubitnik na kraju je ispao Sebastian Vettel koji je završio četvrti.
Piše: Filip OžboltObjavljeno: 08. rujan 2019. 13:19

Charles Leclerc u Ferrariju je drugi put zaredom i četvrti ove sezone ostvario “pole position”, ovoga puta za VN Italije, domaću utrku njegova Ferrarija koji obilježava 90 godina svoje automobilističke momčadi.

- Sretan sam zbog ostvarenog pole positiona, ali šteta je što smo na kraju imali veliki nered na stazi.

Nered na stazi na koji se referira Leclerc zbio se u posljednjim minutama treće kvalifikacijske runde. Svi bolidi na stazu su izašli u istom trenutku, ali osim Sainza i spomenutog Monegažanina nitko nije dovoljno brzo došao do startne ravnine kako bi odvozio još jedan brzi krug.

Usporio ih je prije svega Nico Hülkenberg, ali nije Nijemca za kriviti jer svi su htjeli ostati u zavjetrini kako bi ostvarili što brži krug, a takva ih je taktika skupo koštala.

- Čudan je ovaj kvalifikacijski sustav koji imamo. Svi usporavaju i pokušavaju se namjestiti za što bolju poziciju pred brzi krug i zato smo ostali bez vremena. Zanimljivo je doći do pole positiona u prvom krugu - kazao je drugoplasirani Lewis Hamilton koji unatoč kvalifikacijskom cirkusu može biti zadovoljan jer su tijekom vikenda do sada brži bili i Leclerc i Vettel.

- U izlaznom krugu jako je opasno za sve nas jer ne znate tko je pored vas kada svi usporavaju. Jako je riskantno - dodao je Britanac.

Najveći gubitnik na kraju je ispao Sebastian Vettel koji je završio četvrti.

- Ne mogu biti sretan jer nisam ovo planirao. Zadovoljan sam performansama bolida, ali nisam mogao doći do zavjetrine. To je bila razlika između pole positiona i četvrtog mjesta - priznao je razočarani Nijemac.

Između njega i Hamiltona ugurao se Valtteri Bottas, a šef njegove momčadi Toto Wolff živopisno je pokušao dočarati posljednji krug kvalifikacija.

- Ovo je bilo gore od juniorske formule. Problem je u tome što svi žele zavjetrinu, a nitko ne želi ići prvi. Tada svi izgledaju kao idioti.
Utrka je na rasporedu u standardnom europskom terminu od 15:10.

REZULTATI
1. Charles Leclerc (Mon/Ferrari) 1:19.307
2. Lewis Hamilton (VB/Mercedes) +0.039
3. Valtteri Bottas (Fin/Mercedes) +0.047
4. Sebastian Vettel (Njem/Ferrari) +0.150, 5. Daniel Ricciardo (Aus/Renault) +0.532, 6. Nico Hulkenberg (Njem/Renault) +0.742, 7. Carlos Sainz (Špa/McLaren) +1.148, 8. Alex Albon (Taj/Red Bull) bez vremena, 9. Lance Stroll (Kan/Racing Point) bez vremena, 10. Kimi Raikkonen (Fin/Alfa Romeo) bez vremena...

Linker
19. travanj 2024 12:12