Aleksander Aamodt Kilde upisao je novu pobjedu u superveleslalomu

 FABRICE COFFRINI Afp
SVJETSKI KUP

Aleksander Kilde upisao novu pobjedu u superveleslalomu u Bormiju, Austrijanac Haaser iznenadio

Norvežaninu je to 10. pobjeda u karijeri u ovoj disciplini dok je Austrijanac prvi put na postolju
Piše: HinaObjavljeno: 29. prosinac 2021. 13:36

Norveški skijaš Aleksander Aamodt Kilde slavio je u srijedu u superveleslalomu Svjetskog kupa u talijanskom Bormiju, i to mu je treća pobjeda ove sezone u ovoj disciplini, a deseta ukupno u karijeri.

Dugo vremena drugo i treće mjesto su držali Austrijanac Vincent Kriechmayr i Amerikanac Ryan Cochran-Siegle, ali onda je sa startnim brojem 25 iznenadio Austrijanac Raphael Haaser, koji je doskijao do drugog mjesta (+0.72) i tako po prvi puta u karijeri stao na postolje.

Na treće mjesto je pao Kriechmayr (+0.85), koji je prije 12 dana bio treći i na super-G u Val Gardeni. Amerikanac Ryan Cochran-Siegle, koji je prošle godine osvojio superveleslalom u Bormiju, na kraju je završio na četvrtom mjestu (+0.90).

U ukupnom poretku Svjetskog kupa i dalje vodi Švicarac Marco Odermatt, osmi u današnjoj utrci, koji ima 745 bodova. Na drugo mjesto se je probio Kilde sa 469, a treći je Austrijanac Matthias Mayer sa 447 bodova.

U poretku superveleslaloma vodeći Kilde ima 300 bodova. Na drugom mjestu je Matthias Mayer sa 230, dok treće mjesto zauzima Odermatt sa 219 bodova.

Linker
05. siječanj 2022 15:25