Legendarni trojac hrvatskog skijanja: Ivica, Janica i Ante
 OLIVIER MORIN
NEUNIŠTIVI GIPS

Ante Kostelić radi čuda i u 82. godini, Ivica oduševljen: ‘Tata je još jednog frajera doveo u vrh!‘

Ante Kostelić je i s 82 godine svakodnevno na treningu a, s braćom Kolega radi od proljeća 2017.
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 07. siječanj 2021. 10:16

Ivica Kostelić je kao i svi bio oduševljen nastupom hrvatskih skijaša jučer na Sljemenu. Na utrci na kojoj je i sam proživio neke od najjačih emocija u svojoj karijeri, na kojoj je tri puta bio prvi do kralja, a još jednom na postolju.


- Mi trenutačno imamo četiri čovjeka u reprezentaciji, jer Matej nije u repki, a jedan od te četvorice je potrgan, tako da imamo ukupno četiri čovjeka koji uopće stoje na nogama i sva četvorica su bila u 30 i to je već postignuće samo za sebe. A ovo da su trojica među 15 je fantastično. Mi smo bili na razini velesila u ovoj utrci.

image
RONALD GORSIC/CROPIX


Ovakav ulazak u siječanj, količina samopouzdanja kojim su se svi oni nahranili, najava je da bi idućih dana moglo dolaziti još sjajnih vijesti s utrka Svjetskog kupa.


- Po meni, za svakoga od njih se dogodilo baš ono što im je trebalo. Prvo naravno Zubo, koji je za nas vrh koplja, a koji je imao dvije vrlo srčane i vrlo dobre vožnje. Matej je nakon nekoliko treninga posljednjih dana na Crvenom i Zelenom spustu uspio naći neki svoj stari “filing” i mislim da je na tom osjećaju ponovo došao i na svoj način skijanja. Samuel je naravno imao sreće što je kao 30. ušao u drugu vožnju, ali njegovo drugo najbrže vrijeme drugog laufa isto govori samo za sebe. Istok se traži nakon ozljede i ovo mu je trebalo za samopouzdanje i na svakog od njih sam jako ponosan.


Ponosan je i na još nekoga...


- Tata je uspio još jednog skijaša dovesti u vrh Svjetskog kupa.


Neuništivi Ante Kostelić koji je i s 82 godine svakodnevno na treningu, koji s braćom Kolega radi od proljeća 2017.

Linker
18. travanj 2024 03:36