FABRICE COFFRINI Afp
Tijesno slavlje

Austrijanac Kriechmayr opravdao ulogu favorita i osvojio zlato u superveleslalomu na SP-u

‘Pobijedio sam jer sam najbolje izveo skok na kojem su mnogi odustali. To nije bila laka situacija‘
Piše: HinaObjavljeno: 11. veljača 2021. 15:21

Austrijski skijaš Vincent Kriechmayr osvojio je zlatno odličje u superveleslalomu na Svjetskom skijaškom prvenstvu u talijanskoj Cortini d'Ampezzo.

Kriechmayr (29) je opravdao ulogu najvećeg favorita i vodećeg u Svjetskom kupu u ovoj disciplini, a pobijedio je na novoj stazi Vertigine (Vrtoglavica u vremenu od 1:19.41 minuta. Drugi je s zaostatkom od samo sedam stotinki bio Romed Baumann, Austrijanac koji vozi za Njemačku, dok je bronca otišla vodećem skijašu svijeta Francuzu Alexisu Pinturaultu (+0.38 sek). Baumann (35) je prvui skijaš u modernoj eri koji je osvajao svjetska odličja za dvije različite zemlje jer je 2013. godine u austrijskom dresu osvojio broncu u kombinaciji.

Kriechmayeru je ovo prvo zlato, a na prošlom SP-u u Aareu prije dvije godine bio je srebrni u superveleslalomu i brončani u spustu.

"Pobijedio sam jer sam najbolje izveo skok na kojem su mnogi odustali. To nije bila laka situacija, stotinjak metara jakog zanošenja, stvarno je bilo teško, ali ja sam ga izveo kao nikad u životu. To je ono što čini ovaj sport zanimljivim, morate improvizirati, a pogotovu u superveleslalomu", kazao je pobjednik.

On je nakon Hannesa Reichelta (2015), Stephana Eberhartera (1991, 2003) i Hermanna Maiera (1999) četvrti Austrijanac s zlatom u superveleslalomu na SP.

U Cortini je u subotu na programu ženski spust, a u nedjelju muški.

Linker
17. travanj 2024 00:13